Het palet van de psychologie

Auteur Jakop Rigter
Het palet van de psychologie

Tweedehands 12,-

1 advertentie

Arieke Krijger

Geplaatst op 10 Mei 2022
Prijs inclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789062830305
 • ISBN 10 9062830307
 • Druk 3

  Samenvatting

  Aan sociaal-agogische en verpleegkundige opleidingen wordt veel aandacht besteed aan theoretische stromingen in de psychologie. Dat is niet verwonderlijk, want veel methoden die gedoceerd worden hebben hun wortels in die psychologie theorieën. In dit boek beperkt de auteur zich echter niet tot het bespreken van een aantal hoofdstromingen: hij verdedigt de visie dat menselijk gedrag complex is en dat in de loop der tijd verschillende theorieën zijn ontstaan die (delen van) menselijk gedrag begrijpelijk proberen te maken. Maar elke theorie heeft haar sterke en zwakke kanten.
  De hulpverlener zal in zijn (toekomstige) praktijk vaak in situaties verkeren waarin hij kennis van meerdere stromingen nodig heeft. Bovendien zal hij ook moeten leren motiveren welk theoretisch referentiekader in welke s ...ituatie de voorkeur verdient: hij moet dus in staat zijn om de verschillende stromingen met elkaar te vergelijken. De auteur behandelt een tweetal indelingen waarop stromingen te vergelijken zijn: het mensbeeld en de verhouding tot het biopsychosociale model uit de algemene systeemtheorie.
  Het palet van de psychologie biedt de (aanstaande) hulpverlener niet alleen de mogelijkheid om de belangrijkste psychologische stromingen met elkaar te vergelijken, maar verbindt die ook direct aan de hulpverleningspraktijk.

  Bestemd voor studenten aan sociaal-agogische en verpleegkundige opleidingen.

  Tweedehands studieboeken

  Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

  Arieke Krijger

  Meer advertenties18

  12,-

  Inclusief verzendkosten

  Bespaar 60% 18,-

  Nieuwprijs 30,-

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.