K'ranti ! De Surinaamse pers, 1774-2008

Auteur M. Koninck
K'ranti ! De Surinaamse pers, 1774-2008

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789068325355
  • ISBN 10 9068325353
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Kranti! De Surinaamse pers, 1774-2007, wordt uitgegeven door KIT Publishers en het Persmuseum. Het initiatief voor een boek over de Surinaamse pers vanaf de allereerste krant in 1774 kwam van oud-journalist Archie Sumter (1936-2006), die overleed voordat hij dit kon afmaken. Tien Surinaamse en Nederlandse auteurs namen de fakkel over en leveren een bijdrage aan deze bijzondere uitgave. Het resultaat is een toegankelijk geschreven boek over de geschiedenis van de Surinaamse media vanaf de achttiende eeuw. Inhoud- 'Eerstelingen van Surinaamsche couranten'. De vroege Surinaamse pers, 1774-1816(Angelie Sens)- De publicatie K'ranti! De Surinaamse pers, 1774-2007 verschijnt begin 2008.'In een land van domheid en slavernij, passen geene denkbeelden van verlichting en vrijheid ... te worden ontwikkeld.' De Surinaamse pers, 1816-1863 (Francien Petiet)- Kranten tijdens de nieuwe verhouding met Nederland, 1863-1937 (Lila Gobardhan-Rambocus)- Pers, politiek en samenleving in Suriname. Van nieuwe staatsregeling tot Koninkrijksstatuut, 1937-1954 (Jerome Egger)- De Krant Van propaganda-instrument tot informatiebron, 1954-1975 (Hans Breeveld)- De pers en de onafhankelijkheid, 1975-1980 (Henry Cameron)- De pers tijdens de militaire dictatuur, 1980-1987 (Nita Ramcharan)- Een nieuw spoor. Ontwikkelingen in de jaren tachtig (Chandra van Binnendijk)- De pers wederom op zonnige wegen, 1987-2007 (Deryck Ferrier)- Epiloog (Marc de Koninck)

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.