Tutto risotto

Auteur Florine Boucher Redacteur Margreet de Jonge
Tutto risotto

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789070462307
  • ISBN 10 9070462303
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Florine Boucher over Tutto Risotto Over koken, lekker eten, bijzondere ingrediënten en alles wat daarmee te maken heeft, schrijf ik graag. 's Werelds keukens kleuren mijn recepten maar de Italiaanse keukens hebben mijn hart omdat ze rusten op lokale tradities, verse ingrediënten, eenvoud en heldere smaken. Risotto is een van mijn meest geliefde Italiaanse gerechten. Als kind heb ik bij mijn tante in Italië voor het eerst dat rijstgerecht gegeten. De heerlijke smaak van haar risotto, bereid met Arborio- rijst en zelfgetrokken kippenbouillon, is voor altijd bij mij gebleven in de keuken. Meestal was haar risotto in bianco, omdat mijn Florentijnse oom geen zwaar eten verdroeg zodat de risotto zo sober mogelijk werd bereid en de smaak slechts verrijkt was met wat versgeraspte Parmigiano Re ...ggiano. Ik vond het een feest die grote, volgezogen rijstkorrels, soepel omvat door wat lichtgebonden kookvocht, dampend en wel op mijn vork te schuiven. Thuis maakte mijn moeder in later jaren ook risotto met Arborio en die bevatte meestal tomaat of saffraan en héél soms gedroogd eekhorentjesbrood. Die smaakrijke gedroogde paddenstoelen waren evenals Arborio-rijst vroeger niet verkrijgbaar in Nederland en werden door haar uit Frankrijk of Italië meegenomen. Toen ik eenmaal voor mezelf kookte, moest ik voor een pak Arborio naar een van de twee stoffigge Italiaanse winkeltjes die Amsterdam toen rijk was. In dat heiligdom verkocht de eigenaar zelf geïmporteerde voedingsmiddelen uit Italië aan Italiaanse gastarbeiders die ons land waren komen versterken. Voor deze fijnproevers was het leven in den vreemde slechts dragelijk als ze hun vertrouwde ingrediënten konden kopen zodat het eten smaakte zoals bij hun moeder thuis in Italië. Daar vond ik niet alleen de Arborio-rijst, saffraan en gedroogd eekhoorntjesbrood maar ook uitstekende gedroogde pasta van harde tarwe in alle maten en soorten en goede olijfolie extra vergine, eveneens schaars goed in die jaren. Er was ook een keur aan Italiaanse vleeswaren zoals prosciutto di Parma, salami, mortadella, coppa of pancetta stesa. Behalve een selectie goede Noord- Italiaanse zachte kazen, waaronder Taleggio en Gorgonzola kon je er ook een stuk Parmigiano Reggiano laten 'afbreken' om zelf te raspen. In dat heiligdom maakte ik ook kennis met in zeezout geconserveerde ansjovis, blikjes met San Marzano-tomaten om lekkere tomatensaus mee te maken, er was grof zeezout (voor het zouten van het kookwater van de pasta) en fantastisch geurige gedroogde oregano. En niet te vergeten: op zaterdag de kersverse huisgemaakte mozzarella van Signor Tozzi die zijn overheerlijke kaasjes per bromfiets bezorgde bij zijn afnemers. Ook was er de mij totaal onbekende ricotta piccante uit het diepe Zuiden van Italië waarmee je de tomatensaus een extra dimensie kon meegeven. Niemand aan mijn tafel thuis begreep hoe ik zo'n hemels smakende tomatensaus voor elkaar kreeg. Kortom. het was een winkeltje waar je compleet gelukkig van werd. Dankzij de groeiende belangstelling voor de Italiaanse keuken zijn er inmiddels heel veel Italiaanse delicatessenwinkels in Nederland. Het vinden van een zak goede rijst om risotto te maken is gelukkig geen kunst meer. Ik heb Tutto Risotto geschreven ter bevordering van de 'Italianisering' van onze keukens thuis. Daar worden we allemaal gelukkig van. Florine Boucher Amsterdam, september 2013

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.