Onderzoeksreeks Nederlanders en water

Auteur Gabi Spitz , Ries Kamphof , Lette Hogeling en Marije van Gent
Onderzoeksreeks Nederlanders en water

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789074612630
  • ISBN 10 9074612636
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

NCDO Onderzoek onderzocht hoe Nederlanders omgaan met water en hoe ze denken over vraagstukken rond waterverbruik, wateroverlast en kraanwater.Maken Nederlanders zich zorgen over de veiligheid van het Nederlandse kraanwater? Wat doen ze tegen wateroverlast? En vinden ze dat Nederlandse bedrijven waterschaarste moeten tegengaan in de landen waar zij kleding laten maken? Deze vragen, en meer, zijn gesteld aan een representatieve groep Nederlanders en komen in dit rapport aan de orde.Nederland staat wereldwijd bekend als waterland en de Nederlandse waterexpertise en -techniek zijn internationaal wijdverbreid. Dat is goed nieuws nu de wereld zich geconfronteerd ziet met een aantal zich opeenstapelende watervraagstukken. Zo neemt de vraag naar water toe wereldwijd toe, onder andere door bevolkingsgroei ... en de groeiende welvaart in (voormalige) ontwikkelingslanden. Nederlanders gebruiken echter relatief veel water. Zowel direct uit de kraan thuis, als indirect via het water dat nodig is voor de productie van voedsel, kleding en andere consumptiegoederen. Het grootste deel van het Nederlandse indirecte watergebruik vindt plaats buiten Nederland, omdatproductieprocessen veelal geglobaliseerd zijn. Dat heeft tot gevolg dat er in gebieden waar al waterschaarste heerst soms grote hoeveelheden watergebruikt worden om spullen te produceren voor buitenlandse markten. En dat terwijl de beschikbaarheid van water in sommige landen als gevolg van klimaatverandering verder onder druk komt te staan. In Nederland zorgt klimaatverandering waarschijnlijk voor een toename aan hevige neerslag en daarmee voor een grotere kans op wateroverlast in bebouwde gebieden waar het regenwater moeilijk weg kan. Nederland heeft daarmee niet alleen een bijdrage te leveren aan een duurzamere omgang met water, maar ook bij het voorkomen van wateroverlast. Inzicht in het gedrag en de houding van Nederlanders gerelateerd aan water is hierbij van belang.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.