Inleiding in filantropie en filantropiewetenschap

Auteur Th.N.M. Schuyt
Inleiding in filantropie en filantropiewetenschap

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789077024669
  • ISBN 10 9077024662
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek biedt een inleiding in moderne filantropie. In de meest algemene zin slaat filantropie op handelen dat voortkomt uit liefde voor de ander, voor anderen of de mensheid, hetgeen de letterlijke betekenis is van het Griekse begrip philos anthropos. Het voorvoegsel 'modern' doelt op de betrokkenheid en bereidheid van burgers, fondsen, kerken en bedrijven om - vrijwillig - bij te dragen aan de maatschappij. Filantropie wordt in Nederland - en Europa - herontdekt als inkomstenbron. Zo heeft de Europese Commissie, het Directoraat Research and Innovation, filantropie in 2011 opgewaardeerd tot financial instrument van het Europese Innovatiebeleid. De wetenschappelijke bestudering van de economische waarde van filantropische bijdragen staat nog in de kinderschoenen. Studie maken van ... filantropie blijkt nodig te zijn: hoewel filantropie in alle maatschappijen voorkomt en filantropisch gedrag, net als altruïstisch gedrag, tot het normale menselijk repertoire behoort, wordt filantropie nog dikwijls met vragen omgeven. Wetenschap draagt, middels onderzoek en onderwijs, bij aan het vergroten van inzicht in filantropie. Aandacht vanuit de wetenschap verhoogt tevens het maatschappelijk aanzien van filantropie als sector en inkomstenbron én legitimeert deze. In Nederland bestaat sinds 1995 een macro-economische schatting van filantropische bijdragen. Deze schatting omvat cijfers en trends van wat huishoudens, nalatenschappen, fondsen, bedrijven en charity lotteries bijdragen aan het algemeen nut. Dit macro-economisch onderzoek wordt aan de Vrije Universiteit Amsterdam uitgevoerd met de tweejaarlijkse publicatie van 'Geven in Nederland'. Dit boek is geschreven als introductie voor een breed lezerspubliek. Het is bestemd voor studenten en wetenschappers, voor bestuurders, beleidsmakers en politici, voor non-profits, voor fondsenwervers, grantmakers en filantropen, voor filantropische organisaties en voor al diegenen die geïnteresseerd zijn geraakt in het boeiende fenomeen van de filantropie. Prof.dr. Th.N.M. Schuyt is hoogleraar Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam, projectleider van het 'Geven in Nederland' onderzoek (www.geveninnederland.nl) en voorzitter van het European Research Network on Philanthropy (www.ernop.eu).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.