Javaanse levens

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789077386187
  • ISBN 10 9077386181
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Foto\'s uit 1969 in zwart-wit naast kleurenbeelden uit 20111969 Een jaar geleden is generaal Soeharto benoemdtot president van Indonesië. De samenleving gaat gebuktonder de moord op meer dan een half miljoen (vermeende)communisten onder zijn leiding (1965). Zij worden tenonrechte verdacht van een mislukte staatsgreep. Het landstaat aan de economische afgrond en heeft alle kenmerkenvan een militaire dictatuur. In dit jaar maken fotograaf DanielKoning en verslaggever Fons van Westerloo een reportagereisop Java voor het dagblad De Tijd. Het eiland waar de regeringzetelt en waar 70 - van de 115 miljoen Indonesiërs leven.Op het overbevolkte eiland is de armoede groot. Voor eenagrarische samenleving is er te weinig grond om de bevolkingte kunnen voeden. ... Transmigratie (verhuizing naar minderdichtbevolkte eilanden) is regeringsbeleid.2011 Indonesië is onder president Yudhoyono op weg naarvolledige democratie. Na 42 jaar gaat fotograaf Koning terugnaar Java. Met hulp van Volkskrant en NOS correspondentin Jakarta, Michel Maas reist hij over het eiland om teonderzoeken wat er is veranderd en wat niet of nauwelijks.Soeharto is in 1998 tot aftreden gedwongen. Het reformatietijdperk is begonnen en er zijn vrije verkiezingen. De transmigratiepolitiekblijkt goeddeels mislukt. Indonesië is naasteen agrarische samenleving ook een industrieland geworden.Na twee grote economische crises kent het land aan het beginvan de 21ste eeuw weer economische groei. Maar ondankseen groter wordende middenklasse neemt de armoede toe.De bevolking is gegroeid tot 245 miljoen inwoners, daarvanwonen er 140 miljoen op Java. De Islam is in het land met degrootste moslimpopulatie ter wereld (86 %) meer zichtbaardan in 1969. Rode draad in het boek zijn de sporen die zijnachtergebleven van de Nederlandse koloniale aanwezigheid.De inleidende teksten zijn van Fons van Westerlooen Michel Maas.Daniel Koning (1940) is documentair fotograaf.Hij werkte als staffotograaf voor De Tijd en de Volkskrant enpubliceerde 15 fotoboeken, waaronder: Wij eisen geluk overNederland, Recht tegen Recht over Israeli\'s en Palestijnen ineen verscheurd land, Pinaren in het paradijs over Suriname nade onafhankelijkheid, De verdwenen staat over de voormaligeDDR, Wij denken niet in kleur over het Zuid-Afrika van NelsonMandela en Zilverstad over Srebrenica 15 jaar na de val.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.