Bubbels

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789078217053
  • ISBN 10 9078217057
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Tot dusverre ontbrak het aan een toegankelijk historisch overzicht van financiële crises. In dit boek komen tien aansprekende crises, van Tulpenmanie uit de 17e eeuw tot de recente internethype, uitvoerig aan bod. Plus een handzame en overzichtelijke historische index van de 50 grootste bubbels met een korte typering. In 1602 ging de Verenigde Oost-Indische Compagnie als eerste bedrijf ter wereld naar de beurs. Nederland geldt in verband hiermee als de bakermat van de mondiale aandelenhandel. De vroege opkomst van de effectenhandel bracht met zich mee dat in ons land ook al snel de noodzaak van regulering van de effectenhandel werd ingezien. Reeds in 1610 kwam het tot eerste regels voor de aandelenhandel in een poging om koersmanipulatie en wilde speculatie tegen te gaan, dit overigens zonder ...direct resultaat. Al in de 17e eeuw ontstonden de eerste bubbels. Een historisch overzicht met populaire beschrijvingen van de belangrijkste bubbels ontbrak echter tot op heden. Dit is voor de Stichting Vereniging voor de Effectenhandel (Stichting VvdE) en Sonsbeek Publishers reden geweest om samen tot deze publicatie te komen. In het boek is een historische index opgenomen met de 50 belangrijkste bubbels uit de afgelopen 400 jaar, plus een uitvoerige beschrijving van negen van deze crises met een fictieve toekomstige crisis. De aanleiding hiervoor was de twintigste verjaardag van de crisis van 19 oktober 1987. Deze koersval, maar ook andere roemruchte crises zoals de Tulpenmanie, de bubbels van 1720 in Frankrijk, Engeland en Nederland, de beruchte crash van 1929 en recent de internetcrisis komen in het boek op toegankelijke wijze aan bod. Uit het boek blijkt dat een financiële crisis eens in de zoveel jaren schijnbaar onvermijdelijk is. De centrale boodschap die uit de beschrijvingen naar voren komt, is dat het altijd en zeker in tijden van euforie belangrijk is om het hoofd koel te houden en het gezonde verstand te bewaren. Deze uitgave kwam tot stand in opdracht van de Stichting Vereniging voor de Effectenhandel en Euronext, onder eindredactie van drs. Cherelt Kroeze en prof. dr. Marius van Nieuwkerk. In samenwerking met een keur aan redacteuren geeft het boek een beschrijving van de bekendste, afzonderlijke bubbels: van Tulpenmanie tot de Internetbubbel. Het boek is populair en toegankelijk van opzet en rijk geïllustreerd.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.