Piraten, migranten en lokatellies

Auteur Chris Kwant
Piraten, migranten en lokatellies

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789080683709
  • ISBN 10 9080683701
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dat de eerste omroepuitzending ter wereld uit de Haagse Beukstraat kwam, is iets waar de stad stiekem een beetje trots op is. Tel daarbij op de Haagse bijdrage aan de zeezenders van weleer en het grote aantal piratenzenders, en je snapt dat Den Haag toch een beetje een mediastad is. Al in 1927 kende Den Haag een eerste lokale omroep die uitzendingen verzorgde via de gemeentelijke telefoonlijnen. Vanaf het begin van de jaren zeventig, toen radio en videoapparatuur laagdrempelig beschikbaar kwamen, zijn gedreven vrijwilligers en een enkele professional gaan experimenteren met lokale radio en televisie. Het was nog onontgonnen terrein en er moesten veel obstakels uit de weg worden geruimd, niet in de laatste plaats landelijke en lokale regeltjes. Die geschiedenis van lokale omroep in Den Haag ... kent zeker hoogtepunten, maar heeft ook de nodige teleurstellingen opgeleverd. Voor het eerst is die geschiedenis uitgezocht en beschreven. Archieven zijn doorzocht en er is gesproken met hoofdrolspelers van weleer. Het biedt inzicht in wat er destijds feitelijk gebeurd is rond de oprichting en ondergang van Lokatel, de Migrantenomroep en andere lokale media initiatieven. Wat was de rol van de opeenvolgende colleges van Burgemeester en Wethouders? Tegenslag of niet, lokale omroep leeft nog steeds en heeft uiteindelijk haar plek veroverd in de stad. Chris Kwant is al in een vroeg stadium betrokken geraakt bij lokale omroep. Hij was actievoerder in Transvaal en voorzitter van het Stedelijk Overleg Stadsvernieuwing waar hij in aanraking kwam met video. Het heeft hem nooit meer losgelaten. Hij was en is het nog steeds hartgrondig eens met de opvatting dat video instrument is voor maatschappelijke verandering. Hij heeft ruim vijf jaar als editor en programmamaker gewerkt bij Lokatel TV. Na een periode voor GroenLinks in de Haagse gemeenteraad werd hij in 2001 beleidsadviseur media op het stadhuis. Hij omschreef het als de best denkbare baan voor hem. Hij mocht zijn ambtelijke carrière afsluiten met het schrijven van dit boek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.