Gebakken lucht

Auteur Kees van Oosten
Gebakken lucht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789081226301
  • ISBN 10 9081226304
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Tien jaar luchtkwaliteitsbeleid in Nederland: over de versoepeling van de regelgeving en het schoonrekenen van de lucht Kees van Oosten (1945) is socioloog en was werkzaam als planoloog, universitair docent wetenschapsfilosofie en methodologie en als jurist. Hij legde zich toe op bestuurs- en milieurecht, met name ter zake van luchtverontreiniging. Volgens prof. dr. L. Reijnders, die het voorwoord schreef, behandelt dit boek een pikzwarte bladzijde in de geschiedenis van het Nederlandse milieubeleid. De Nederlandse lucht behoort, samen met die van België, nog steeds tot de meest vervuilde in Europa. In 1999 werd, met instemming van Nederland, de Europese Richtlijn 1999/30 vastgesteld, waarin ook Nederland zich verplichtte de concentratie fijnstof in 2005 en die van stikstofdioxide in 2010 ...onder de 40 microgram/m3 te brengen, waarna de normen verder zouden worden aangescherpt. Tot 2005 deed de Nederlandse overheid niets om uitvoering te geven aan de Richtlijn en toen er bouwplannen dreigden te worden stilgelegd door uitspraken van de Raad van State, werd de Nederlandse regelgeving ijlings versoepeld en wist Nederland van de EU-commissie niet alleen uitstel te krijgen, maar ook verdere aanscherping van de luchtkwaliteitsnormen te voorkomen. In dit boek wordt uitgelegd waarom het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit niet meer is dan gebakken lucht, wordt de versoepeling van de regelgeving geschetst, en uitgebreid beschreven hoe milieudeskundigen in opdracht van de overheid de lucht schoonrekenen, terwijl politici de andere kant op kijken en de Raad van State de overheid in bescherming neemt tegen kritische burgers. De auteur komt tot de conclusie dat een effectief luchtkwaliteitsbeleid een illusie is, zolang dat is ondergebracht bij departementale en gemeentelijke diensten voor verkeer, ruimtelijke ordening en gemeentewerken. En overigens adviseert hij burgers om af te zien van bestuursrechtelijke procedures en op lokaal niveau weer ouderwets actie te gaan voeren.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.