Verdiept Verleden

Auteur Bram Bouwens en Keetie E. Sluyterman
Verdiept Verleden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789085069492
  • ISBN 10 9085069491
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Verdiept verledenEen eeuw Koninklijke Boskalis Westminster en de Nederlandse baggerindustrieBram Bouwens, Keetie Sluyterman Nederland is wereldberoemd om zijn waterbouwkundige werken, zoals de Afsluitdijk, de Deltawerken en de Europoort. Veel minder bekend zijn de bedrijven die deze werken tot stand brachten. Verdiept verleden plaatst juist deze Nederlandse baggeraars in de schijnwerpers.Het boek behandelt de geschiedenis van deze bedrijfstak vanuit het perspectief van een van de meest prominente spelers: Koninklijke Boskalis Westminster, opgericht in 1910. Bouwens en Sluyterman laten zien hoe netwerken en familiekapitaal vormden een solide basis voor een aantal toonaangevende baggerbedrijven. Economische groei en de opkomst van de olie-industrie schiepen nieuwe markten waarop de baggeraars ... succesvol inspeelden door constante vernieuwing en uitbreiding van de vloot. Daarbij ging schaalvergroting gepaard met een opmerkelijke toename in de precisie van de uitvoering. Dankzij hun in Nederland opgebouwde kennis en kunde zagen enkele Nederlandse baggeraars, waaronder Boskalis, kans uit te groeien tot grote internationale ondernemingen, werkzaam van Noord-Rusland tot Zuid-Amerika en van Canada tot China. Ook de groep van medewerkers werd steeds internationaler. Over de auteur(s):Bram Bouwens schreef Op papier gesteld; de geschiedenis van de Nederlandse papier- en kartonindustrie in de twintigste eeuw (2004) en werkt samen met Joost Dankers aan het boek Concurrentie en concentratie over het Nederlandse bedrijfsleven. Keetie Sluyterman is hoogleraar bedrijfsgeschiedenis. Zij schreef onder meer Kerende kansen. Het Nederlandse bedrijfsleven in de twintigste eeuw (2003) en deel 3 van de Geschiedenis van Koninklijke Shell (2007). Beide auteurs zijn verbonden aan het Onderzoekinstituut voor Geschiedenis en Cultuur van de Universiteit Utrecht.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.