Oorlog in de oudheid

Auteur H. Singor
Oorlog in de oudheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789085307549
  • ISBN 10 9085307546
  • Druk 1

Samenvatting

Hoe voerden de oude Grieken oorlog? Op welke wijze organiseerde Alexander de Grote de lange veldtochten, de bevoorrading van zijn soldaten en welke middelen had hij om zijn opgebouwde rijk te verdedigen? Hoe organiseerden de Romeinen hun strategische communicatie en hoezeer verschilde die van de Grieken? De legers van de Grieken en Romeinen bestonden vaak uit huursoldaten en waren meestal lang onderweg. Henk Singor verhaalt over de militaire geschiedenis van het archaïsche Griekenland tot en met het Romeinse Keizerrijk, met oog voor details van het soldatenleven. InhoudsopgaveCD 1Hoofdstuk 1: Homerische oorlogvoeringHoofdstuk 2: Het Archaïsche Griekenland (7de 6de eeuw)Hoofdstuk 3: klassieke periode: oorlog te land in de 5de eeuw CD 2Hoofdstuk 4: Ontwikkelingen in de 4de eeuw v.C.Hoofdstuk 5 ...: De opkomst van Macedonië onder Filippos en AlexanderHoofdstuk 6: Alexanders veroveringstocht (334-323 CD 3Hoofdstuk 7: Hellenistische oorlogvoering (eind 4de eind 1ste eeuw v.C.)Hoofdstuk 8: Rome en Romeinse oorlogvoering tot in de 2de eeuw v.C.Hoofdstuk 9: De laatste eeuw van de Romeinse Republiek CD 4 Hoofdstuk 10: Augustus en de reorganisatie van het rijkHoofdstuk 11: De bloeitijd van het keizerrijk (1ste en 2de eeuw)Hoofdstuk 12: Veranderingen in de 3de eeuw n.C. Over de sprekerDr. Henk Singor is als docent verbonden aan de sectie Oude Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Van zijn hand verscheen o.a. Grieken in oorlog; veldtochten en veldslagen in het klassieke Griekenland. Daarnaast is hij samen met Dr. F.G. Naerebout co-auteur van het handboek De Oudheid. Grieken en Romeinen in de context van de wereldgeschiedenis.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.