Strijd om de kunst / Fight for the arts

Auteur Quirijn van den Hoogen , Pascal Gielen en Lucia van Heteren
Strijd om de kunst / Fight for the arts

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789085550631
  • ISBN 10 9085550637
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe belangrijk wordt theater in een samenleving gevonden? Welke betrokkenheid bij de relatie tussen kunst en samenleving is er nog? Bekommeren theatermaker, toeschouwer en beleidsmaker zich voldoende om de waarden van theater? En zijn er methoden die de functie van theater adequaat kunnen onderzoeken? De houding ten opzichte van kunst in de samenleving is niet statisch. De overheid trekt zich deels terug en beschouwt kunst als een marktartikel. Theatermakers moeten zich steeds meer rekenschap geven van de gevolgen van een veranderende situatie. Wetenschappers doen pogingen de relatie tussen publiek en makers te onderzoeken. \'Strijd voor de kunst / Fight for the arts\' is een liber amicorum voor Hans van Maanen, hoogleraar Kunst en Maatschappij aan de Rijksuniversiteit Groningen. ... De afgelopen decennia heeft Van Maanen zich beziggehouden met het functioneren van theater in de samenleving en de wijzen waarop dit systematisch onderzocht kan worden. Zijn bevindingen leidden tot zijn bemoeienis met overheidsbeleid. Via onderzoek kwam hij tot het ontwikkelen van methoden voor kunstsociologische benaderingen. Dertien collega\'s gaan in op de vragen hoe de strijd voor de kunst gevoerd kan worden in beleid, wetenschap en praktijk. De bundel bevat bijdragen van Ton Bevers, Niek vom Bruch, Stijn Bussels, Eugène van Erven, Pascal Gielen, Lucia van Heteren, Quirijn van den Hoogen, Andreas Kotte, Rudi Laermans, Anneli Saro, Henri Schoenmakers, Klaas Tindemans en Kees Vuyk. - Lucia van Heteren is wetenschappelijk medewerker Theaterwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen- Pascal Gielen is directeur van het expertisecentrum Arts in Society, en hoofddocent in de Kunstsociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen- Quirijn van den Hoogen is wetenschappelijk medewerker in Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.