Wat heet beschaving?

Auteur Roger Scruton Redacteur Paulus van Bortel
Wat heet beschaving?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789086870691
  • ISBN 10 9086870694
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Roger Scruton (1944) is een van de meest prominente Britse filosofen van deze tijd. Tegelijkertijd roept zijn werk veel weerstand op, niet het minst vanwege zijn ver doorgevoerde conservatisme en traditionalisme. Dat conservatieve instinct werd eens te meer aangescherpt ten tijde van de Parijse studentenrevolte van mei \'68. Van toen af aan beschouwde Scruton het als zijn taak om een krachtige tegenstem te bieden tegen wat hij \'de cultuur van de verwerping\' noemde, die hij belichaamd zag in liberalen in de traditie van Russell en Mill, in existentialisten als Sartre en in \'postmodernisten\' als Foucault. Deze cultuur van de verwerping is tegelijk een verwerping van de cultuur, d.w.z. van de hoge cultuur (de cultuur in overdrachtelijke zin) die door Scruton te vuur ... en te zwaard wordt verdedigd. Dit boek biedt een reeks boeiende en kritische analyses van Scrutons centrale ideeën, vooral met betrekking tot vorming en onderwijs, en het overdragen en instandhouden van cultuur en beschaving. Het laat zien hoezeer Scruton met zijn opvattingen over deze en andere onderwerpen de tijdgeest weerstaat en daarbij tot conclusies komt waarvan het belang en de waarheid zich volgens velen meer en meer aan ons opdringen. Roger Scruton als de nieuwe profeet voor onze tijd? Niet iedere auteur van dit boek zal op deze vraag zonder meer bevestigend antwoorden. Wel zijn zij het erover eens dat het hier gaat om een hoogst authentieke conservatieve stem die het debat over de betekenis van cultuur en beschaving een nieuwe wending heeft gegeven. Toegankelijke bundel waarin het werk van een van de meest spraakmakende denkers van deze tijd grondig wordt doorgelicht. Met bijdragen van: Herman Baert (KU Leuven), Hilde van Belle (Lessius, Antwerpen), Henri Bloemen (Lessius, Antwerpen), Paulus van Bortel (Lessius & KU Leuven), Arnold Burms (KU Leuven), Herman De Dijn (KU Leuven), Dirk Godecharle (KH Kempen), Bart Raymaekers (KU Leuven), Roger Scruton (IPS Oxford/Washington), Winibert Segers (Lessius, Antwerpen), Ad Verbrugge (VU Amsterdam), Bart Verschaffel (Universiteit Gent) en Jelle Zeedijk (KU Leuven). Paulus Van Bortel is docent Filosofie aan de geïntegreerde faculteit Letteren van de Katholieke Universiteit Leuven. Als geaffilieerd onderzoeker werkt hij bij het Overlegcentrum voor Ethiek aldaar. Hij is stafmedewerker Zingeving en Beleidsontwikkeling bij het Vlaams Welzijnsverbond. Van Bortel publiceerde o.m. op het terrein van de gezondheidsethiek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.