Sporen van afwezigheid

Auteur Erik Borgman en Liesbeth Hoeven
Sporen van afwezigheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789086870844
  • ISBN 10 9086870848
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Een fijnzinnig boek over de herinneringscultuur \'na Auschwitz\'. Erik Borgman en Liesbeth Hoeven geven door middel van een reeks korte literaire bespiegelingen aan wat nu de bijzondere waarde en blijvende betekenis van het gedenken uitmaakt. Dit boek verkent in gesprek met velen, onder wie Anne Frank, uiteindelijk de stilte als ruimte van herinnering. Herinneren is gedenken wat ontbreekt en met het verstrijken van de tijd steeds meer zal gaan ontbreken: de stemmen van hen die vermoord werden, hun aanwezigheid, hun bijdrage aan wie wij zijn. Wij herinneren het gemis van wat onherroepelijk verloren is en houden de plaats vrij van hen die onherroepelijk verdwenen zijn. Erik Borgman (1957) is hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg. Hij onderzoekt het grensgebied van hedendaagse ... seculiere cultuur en religie. Zijn meest recente publicaties zijn Wortelen in vaste grond: Een cultuurtheologisch essay (2009) en Overlopen naar de barbaren: Het politieke belang van religie en christendom (2009). Liesbeth Hoeven (1982) werkt aan de Universiteit van Tilburg aan een promotie over de grondslagen van een herinneringscultuur \'na Auschwitz\' en naar de betekenis van concrete herinneringsplaatsen. Zij publiceert op het snijvlak van kunst, religie en publiek domein. * Een even ongewone als belangwekkende bijdrage aan het debat over herinnering en herinneringscultuur. Interessant voor ieder wie de cultuur van het herinneren ter harte gaat, in het bijzonder ook voor mensen met affiniteit met dit thema vanuit de educatieve en kunst- en cultuursector. * Geïllustreerde uitgave. Erik Borgman (1957) is hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg. Hij onderzoekt het grensgebied van hedendaagse seculiere cultuur en religie. Zijn meest recente publicaties zijn Wortelen in vaste grond: Een cultuurtheologisch essay (2009) en Overlopen naar de barbaren: Het politieke belang van religie en christendom (2009). Liesbeth Hoeven (1982) werkt aan de Universiteit van Tilburg aan een promotie over de grondslagen van een herinneringscultuur \'na Auschwitz\' en naar de betekenis van concrete herinneringsplaatsen. Zij publiceert op het snijvlak van kunst, religie en publiek domein.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.