Overheidsfinanciën tijdens de Republiek en het Koninkrijk, 1600-1850

Redacteur Henk Boels
Overheidsfinanciën tijdens de Republiek en het Koninkrijk, 1600-1850

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087042486
  • ISBN 10 9087042485
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De wijze waarop een overheid aan haar geld moet komen en de problemen die daarbij ontstaan, is een zaak van alle tijden. In deze bundel wordt dat geïllustreerd aan de hand van studies over de gang van zaken in diverse regio's. Vóór de Bataafse revolutie van 1795 beschikten zij over een eigen bestuur, maar daarna kwam een moeizaam proces naar eenwording op gang. Daarnaast wordt vanuit landelijk perspectief bezien hoe de Nederlandse overheid na de definitieve eenwording is omgegaan met het beheersen van alle in het verleden aangegane staatsschulden. Inhoud: WIETSE VEENSTRA/ARJAN OTTE, Financiering van de oorlogsvoering te water. De Admiraliteit van Zeeland, 1597-1795 HENK BOELS, De 'Groninger Amptenaffaire'. Een conflict over de belasting op de ambten in het gewest Stad en Lande, 16 ...91-1693 TON KAPPELHOF, Besturen op afstand. Ambtelijke rapportages over de sociaaleconomische toestand van de Meijerij van ¿s-Hertogenbosch, 1736-1787 EDUARD DORMANS, De financiële verhoudingen en belastingen in de Staatse Landen van Overmaze omstreeks 1750 PIETER WAGENAAR, Achttiende-eeuwse overheidsfinanciën: kleine veranderingen met grote gevolgen VICTOR ENTHOVEN, 'Tot behoud van het lieve vaderland'. De nationale heffing op inkomen van 1798 JAN POSTMA, De tiërcering van 1810. Voorgeschiedenis, besluitvorming en nasleep HUGO LANDHEER, Een afrekening met het verleden. De achterstallige schulden van het rijk in het begin van de negentiende eeuw

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.