LUP Dissertaties De Wsnp

Auteur N. Jungmann
LUP Dissertaties De Wsnp

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087280048
  • ISBN 10 9087280041
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe is de daling van het slagingspercentage van schuldhulpverlening na invoering van de WNSP te verklaren? In 1998 is de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) in werking getreden. Zij is ingevoerd als ¿stok achter de deur¿ voor crediteuren om vaker mee te werken aan minnelijke schuldregelingen. De beoogde wijziging in het crediteurengedrag wil de wetgever bereiken door wettelijke schuldsaneringen (financieel) minder aantrekkelijk te maken dan de minnelijke variant. Voor de organisaties die minnelijke schuldregelingen uitvoeren, moet de Wsnp tot gevolg hebben dat hun slagingspercentage stijgt omdat meer schuldenaren geholpen kunnen worden. Toen de Wsnp eenmaal van kracht was, bleek al vrij snel dat het slagingspercentage bij veel schuldhulpverlenende organisaties ... niet steeg maar daalde. In dit proefschrift wordt de vraag beantwoord hoe deze daling is te verklaren en wat de rol van de Wsnp daarbij is. Voor de beantwoording is er een verklaringsstrategie gehanteerd waarbij ten aanzien van drie groepen factoren is onderzocht of zij een verklaring vormen voor de daling. Deze factoren zijn de beleidstheorie van de Wsnp, de uitvoering van minnelijke schuldhulpverlening en relevante maatschappelijke ontwikkelingen zoals veranderingen in de schuldsituaties waarvoor mensen om hulp vragen. Nadja Jungmann studeerde in 1998 af als Bestuurskundige aan de Universiteit Leiden. In 2002 is zij in dienst getreden bij de Raad voor Rechtsbijstand Amsterdam. Daar heeft zij, mede in opdracht van het Ministerie van Justitie, de Monitor Gesubsidieerde Rechtsbijstand opgezet. Deze voert zij inmiddels samen met anderen uit. Dit is een boek in de Meijers-reeks. De reeks valt onder verantwoordelijkheid van het E.M. Meijers Instituut voor Rechtswetenschappelijk onderzoek van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Het boek werd geschreven in het kader van het facultaire onderzoeksprogramma Geschillenbeslechting.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.