Anders nog iets vergeten ?

Auteur Piet Wackie Eysten
Anders nog iets vergeten ?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087594480
  • ISBN 10 9087594488
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Anders nog iets vergeten? is het vervolg op Voor ik het vergeet!, de in 2012 verschenen 'autobiografische notities' van Piet Wackie Eysten, oud-advocaat en oud-deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Dit vervolg bestrijkt de periode vanaf zijn beëdiging in 1967 tot zijn pensionering in 2005. Het beschrijft zijn entree in de Haagse balie op het kantoor van mr. D.J. Veegens, grootmeester van de cassatierechtspraak, de fusie van diens kantoor met dat van Mr. Blackstone (1970) en de vorming van het meest toonaangevende kantoor van Nederland, De Brauw Blackstone Westbroek in 1989. Gedurende de bijna veertig jaar waarin hij de praktijk uitoefende groeide de balie in binnen- en buitenland exponentieel, met alle consequenties die dat voor de beroepsuitoefening meebracht. Wackie Eysten ...beleefde deze metamorfose van nabij, als partner in zijn eigen kantoor, als algemeen deken en als president van de Raad van de Balies van de EG. In een openhartig hoofdstuk wordt niettemin zijn aanvankelijke aarzeling over het beroep beschreven: was er wel genoeg afwisseling? Die afwisseling kwam vanzelf in de Haagse Raad van Toezicht, de Algemene Raad, zijn dekenschap en het presidiaat van de Europese balies. Die functies brachten hem behalve in vele Europese hoofdsteden (tot in het Kremlin toe) ook in de VS, China, Japan, Zuid-Korea, Vietnam en Argentinië. Diverse zaken die hij (onder andere voor Shell) gedurende zijn loopbaan als advocaat behandelde, waaronder procedures die tot standaardarresten leidden zoals Ram/Matser, Van der Beek/Van Dartel, Mr. Peeters q.q./Gatzen, de Gouderakzaak en vele andere, doet hij in dit boek uit de doeken. Ook zijn vele niet-advocatuurlijke nevenactiviteiten komen ter sprake, onder andere als auteur, als vicevoorzitter van het Residentie Orkest (concertreis naar Warschau) en tijdens een in Wenen doorgebracht sabbatical. Daarmee is dit boek voor juristen, maar niet alleen voor hen, boeiende lectuur.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.