Amsterdam Academic Archive De stagnerende verzorgingsstaat

Auteur J.A.A. van Doorn en Kees Schuyt
Amsterdam Academic Archive De stagnerende verzorgingsstaat

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089644312
  • ISBN 10 9089644318
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De houdbaarheid van de verzorgingsstaat in crisistijd. Is de verzorgingsstaat, paradepaard van onze na-oorlogse politiek, inderdaad een succes gebleken? Is er geen afstand gegroeid tussen gewekte verwachtingen en feitelijke realisering? Sluit de bureaucratische stijl van veel voorzieningen wel aan bij de persoonlijke aard van de behoeften? Kan het stelsel, dat in tijden van welvaart en groei floreerde, ook onder stagnerende omstandigheden doeltreffend werken? Ten slotte: zijn democratie en verzorgingsstaat blijvend te combineren? Aan het eind van de jaren zeventig stelden J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt deze vragen. In dit boek worden ze besproken vanuit een historisch, sociologisch, juridisch, economisch en politiek perspectief. Over één ding waren de auteurs het ... eens: de huidige situatie is ernstig genoeg om de discussie over bouw en toekomst van de verzorgingsstaat over de volle breedte te heropenen. Voor deze editie van \'De stagnerende verzorgingsstaat\' van J.A.A. van Doorn en C.J.M. Schuyt is gebruik gemaakt van een diplomatische weergave van de derde druk uit 1982. Boom, Meppel / Amsterdam, 1982 (derde druk) ISBN 90-6009-156-6. De eerste druk dateert uit 1978. - J.A.A. van Doorn (1925-2008) was als hoogleraar sociologie tot 1987 verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn emeritaat was hij jaren als columnist verbonden aan aan \'NRC Handelsblad\'.- Kees Schuyt (1943) is emeritus hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is lid van de Raad van State en bekleedde in het academisch jaar 2006-2007 de Cleveringa-leerstoel aan de Universiteit Leiden. Deze publicatie verschijnt in samenwerking tussen Athenaeum Boekhandel, Amsterdam University Press en de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren. De reeks Athenaeum Academic Archive is een serie van Athenaeum Boekhandel en Amsterdam University Press. Zie voor meer informatie over de reeks www.aup.nl/aaa-serie, www.athenaeum.nl en www.dbnl.org.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.