Schakels in de keten van het boek

Auteur Gerard Unger , Arianne Baggerman , Paul Hoftijzer en Adriaan van der Weel
Schakels in de keten van het boek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089644404
  • ISBN 10 9089644407
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit tweede deel in de reeks 'Boeketje boekwetenschap' nemen de vier Tielehoogleraren u mee op een tijdreis. Via de 18e-eeuwse boekverkoper NIET LANGER LEVERBAAR: tekst gratis te downloaden via www.aup.nl Christiaen Vermey laat Paul Hoftijzer zien dat ook bestudering van kleine ondernemers bijdraagt aan onze boekhistorische kennis. Vervolgens beschrijft Arianne Baggerman het publiceren van egodocumenten, die in de 19e eeuw het onderscheid tussen private tekst en publiek medium op losse schroeven zetten. Gerard Unger belicht de periode vanaf de 20e eeuw, waarin letterontwerp, typografie en grafische vormgeving glansrijk het digitale tijdperk betraden. Tot slot bespreekt Adriaan van der Weel de rolverdeling in het hedendaagse boekenvak en introduceert een nieuw model voor het bestuderen ... van ontwikkelingen in de moderne uitgeverij. Deze publicatie werd op 24 april 2012 gepresenteerd op het door de Tiele-Stichting, de KVB en het Vlaamse BoekenOverleg georganiseerde symposium 'De staat van het boek. De toegevoegde waarde van de traditionele marktpartijen' in de Beurs van Berlage te Amsterdam. - Arianne Baggerman (1959) is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van uitgeverij en boekhandel aan de Universiteit van Amsterdam.- Paul Hoftijzer (1954) is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van het Nederlandse boek in de vroegmoderne tijd aan de Universiteit Leiden.- Gerard Unger (1942) is bijzonder hoogleraar typografische vorm - geving aan de Universiteit Leiden. adriaan van der weel (1953) is bijzonder hoogleraar in de moderne geschiedenis van het boek (met name in de 19e en 20e eeuw) en van de bedrijfseconomische en technische ontwikkeling van de boekensector aan de Universiteit Leiden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.