(Business) mediation en materiedeskundigheid

Auteur M. Brink
(Business) mediation en materiedeskundigheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747174
  • ISBN 10 9089747176
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De markt voor mediationdiensten is ondoorzichtig. Dit wordt in belangrijke mate door mediators zelf veroorzaakt. Zij zijn onderling sterk verdeeld over de betekenis van \'materiedeskundigheid\' in aanvulling op \'mediationdeskundigheid\'. Mag een mediator zich bemoeien met de inhoud van hetgeen partijen verdeeld houdt? Mag een mediator van een eigen oordeel blijk geven bijvoorbeeld over de denkbare uitkomst van een procedure bij de rechter? Moet er worden volstaan met begeleiding van alleen het proces en de bijdrage die partijen daaraan leveren door hun conflictmodel (hun houding en wijze van uitdrukken)? Moet een mediator verstand hebben van het onderwerp waarover partijen twisten? Waar begint en waar eindigt een actieve(re) rol van een mediator? Duidelijkheid ontbreekt ... voor potentiële afnemers van mediationdiensten. Kunnen er in Nederland lessen worden geleerd van de ontwikkelingen elders? Dit boek geeft antwoorden op de hiervoor genoemde vragen, zowel voor ervaren mediators als voor hen die zich in mediation willen bekwamen en verder iedereen die direct of zijdelings met mediation te maken heeft. Het biedt inzicht in een tot dusverre moeilijk te doorgronden terrein. Ook wordt een richting voorgesteld waarin een oplossing zou kunnen worden gezocht voor het sluiten van de rijen door mediators. Martin Brink beweegt zich op een kruispunt van manieren van conflictmanagement. Hij is advocaat, arbiter (NAI), bindend adviseur, rechter (raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof te \'s Gravenhage) en mediator (NMI-geregistreerd en gecertificeerd door het Internationaal Mediation Instituut te \'s-Gravenhage en het Center for Early Dispute Resolution in Londen). Hij is gepromoveerd op het gebied van het ondernemingsrecht, voorzitter van de Vereniging Corporate Mediation en hij heeft als mediator veel mediations op zijn naam staan, ook in internationaal verband.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.