Opstellen over de historische ontwikkeling van het arbeidsrecht

Auteur C. J. Loonstra , C.J.H. Jansen en Cees Loonstra
Opstellen over de historische ontwikkeling van het arbeidsrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747778
  • ISBN 10 908974777X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek bevat zestien opstellen die de auteurs de afgelopen vijfentwintig jaar op het terrein van de Nederlandse arbeidsrechtgeschiedenis hebben geschreven. Het arbeidsrecht kent een rijk verleden, vol met thema\'s waarvan de maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie tot op heden nog onvoldoende is onderkend of belicht, vol met rechtsgeleerde schrijvers wier bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied nagenoeg vergeten is of onvoldoende ingezien. De opstellen in dit boek vullen deze leemten (deels) op.Aan de orde komen relatief onbekende onderwerpen als de tijdschriften die hun stempel op de ontwikkeling van het arbeidsrecht hebben gedrukt (het Sociaal Weekblad en de RBA), de inhoud van de cao\'s in het interbellum, het \'arbeidsrechtelijke\' onderwijs dat vanaf ... de tweede helft van denegentiende eeuw aan de universiteiten werd verzorgd, de invloed van het Romeinse recht op het moderne arbeidsovereenkomstenrecht, de rol van de kantonrechter die sedert lang bevoegd is (onder meer) geschillen op het terrein van het arbeidsrecht te beslechten.De invloed van rechtsgeleerde auteurs op de ontwikkeling van het vakgebied blijkt enerzijds uit opstellen waarin enkele coryfeeën (H.L. Drucker, E.M. Meijers, M.G. Levenbach) worden geportretteerd en anderzijds uit het hele boek waarin de auteurs bewust op inmiddels vergeten personen wijzen die ieder op zichzelf via hun publicaties een schakeltje zijn geweest in de lange keten die heeft geleid tot het arbeidsrecht anno 2013. Corjo Jansen is hoogleraar Rechtsgeschiedenis en Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, tevens voorzitter van het Onderzoekscentrum Onderneming & Recht. Cees Loonstra is hoogleraar Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur van Boontje Advocaten Arbeidsrecht te Amsterdam.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.