Lezen in verwondering

Redacteur Tom Sintobin en Matthijs Sanders
Lezen in verwondering

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460041785
  • ISBN 10 9460041787
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De verwondering (1962) van Hugo Claus is een van de merkwaardigste romans uit de moderne Nederlandstalige literatuur. Een eerste kennismaking met dit roemruchte boek eindigt vaak in verwondering of zelfs verbijstering. Al meer dan een halve eeuw houdt de roman zijn lezers in de ban. Het lezen van De verwondering is een avontuur waarvan de afloop nooit vaststaat.Lezen in verwondering wil de rijkdom van Claus' roman aan het licht brengen. In veertien hoofdstukken worden verschillende aspecten van het boek besproken, aan de hand van telkens een andere cultuurwetenschappelijke benadering: van verteltheorie tot genderstudies, van vertaalwetenschap en intertekstueel sporenonderzoek tot de bestudering van auteursintenties en de analyse van normen en waarden in de roman, en van institutionele ... analyse tot de bestudering van humor en het groteske. Doordat deze benaderingen uitvoerig worden geïntroduceerd, biedt dit boek een staalkaart van actuele ontwikkelingen in een veelvormig en groeiend vakgebied.Lezen in verwondering biedt geïnteresseerde lezers onmisbare instrumenten waarmee zij de vele dimensies van een van de beruchtste moderne romans uit het Nederlandse taalgebied kunnen verkennen. Mathijs Sanders (1971) is als universitair docent verbonden aan de afdeling Algemene Cultuurwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en doet onderzoek naar Nederlandse literatuur en literaire kritiek tijdens het interbellum in een internationaal perspectief. Tom Sintobin (1974) is als universitair docent verbonden aan de afdeling Algemene Cultuurwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen en als onderzoeker aan de themagroep Tourism, Travel, Text van diezelfde instelling.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.