Verloren in wanorde

Auteur Karel van Kesteren Redacteur Thecla Berghuis
Verloren in wanorde

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460220982
  • ISBN 10 9460220983
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Aan de hand van zijn eigen ervaringen schetst de auteur in 'Verloren in wanorde' de negatieve gevolgen van de hulpchaos. Die zijn niet erg bekend en tellen daarom in de discussies, zoals die over het onlangs verschenen WRR-rapport, nauwelijks mee. Ten onrechte, want het gaat om miljardenverliezen, ook Nederlands belastinggeld. De auteur betoogt met klem dat het bedrag voor de ontwikkeling van arme landen niet lager moet, maar hij legt wel uit waar het fout gaat en hoe het beter kan. Karel van Kesteren (1948) is in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij vervulde functies in Den Haag en in Colombia, Nicaragua, Spanje en Tanzania, en is nu geplaatst in Bulgarije. Verloren in wanorde schrijft hij op persoonlijke titel. Quotes uit Verloren in wanorde ¿Dit is de beschrijving ...voor Tanzania van wat in vaktaal de ¿donorarchitectuur¿ heet. Het geld dat al die donorinstellingen uitgeven komt uit twee bronnen¿¿.¿Je hoeft geen bestuurskundig genie te zijn om in te zien dat deze chaotische manier van besteding van ontwikkelingsgeld niet tot maximale resultaten leidt. Er is sprake van, in economentaal, ¿suboptimale besteding van middelen¿. In gewoon Nederlands: verspilling.¿ ¿Te lang hebben we als donoren op sector- of microniveau van alles en nog wat op touw gezet terwijl we op onze vingers hadden kunnen uittellen dat de resultaten daarvan spoedig weer zouden verdampen als gevolg van falen van het land op meer algemeen vlak. We hebben boeren geleerd meer te produceren terwijl een verkeerd centraal beleid, bijvoorbeeld prijsregulering, de productie onrendabel maakte. We hebben kleine ondernemers microkrediet gegeven terwijl we hadden kunnen zien aankomen dat ze dat krediet niet konden terugbetalen omdat ze de helft van de tijd zonder stroom zouden zitten. We hebben klinieken gefinancierd terwijl duidelijk was dat te lage salarissen de medische staf massaal naar het buitenland zouden drijven. Enzovoorts. Dat moet anders.¿

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.