Commewijne

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460224300
  • ISBN 10 946022430X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De \'Bosjesbrug\' is 1504 meter lang en overspant de Surinamerivier. Als je eroverheen rijdt, lijkt het alsof je vliegt. Van boven kijk je neer op Paramaribo en Meerzorg, in het district Commewijne. Vóór 2000 stak je de rivier over met een pont. Dat duurde soms uren; een pont was snel vol. De sfeer in Commewijne is veranderd na de aanleg van de brug. Het landelijk gebied wordt steeds meer gemengd en urbaan en groeit uit tot een buitenwijk van Paramaribo. Het leven was hard in Commewijne, eerst voor de tot slaafgemaakten uit Afrika, en later voor de vooral Javaanse contractarbeiders die op de suiker-, koffie- en cacaoplantages werkten.Peperpot, Meerzorg, Belwaarde, Mariënburg, Katwijk, Spieringshoek, Alliance, Bakkie, Mariënbosch, ... Frederiksdorp, Johan en Margaretha, Rust en Werk - het zijn namen met eenroemrucht verleden. Van dat verleden resten nog plantagehuizen, arbeiderswoningen, een koffieloods, sluizen en kanalen. Veel is overwoekerd door tropisch groen. Op een aantal plantages worden opnieuw activiteiten ontplooid voor landbouwproductie en erfgoedtoerisme.De nazaten van de Javaanse immigranten die vanaf 1894 naar Suriname kwamen, hebben met hard werken een perceel verworven, een huis gebouwd, de kinderen naar school gestuurd. Ouderen kunnen nog vertellen van vroegere tijden, van gebrek, onderlinge saamhorigheid, en van de tradities die hun (groot)ouders meenamen van Java, zoals wajang en gamelan. Inmiddels zijn ze geworteld, ze zijn geen Java-Javanen, maar Surinaamse Javanen, preciezer: Surinamers.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.