Jaarboek Eindhoven Het vergeten Stratum

Redacteur Caspar van de Ven , Jos Husken , Bauke Husken en Diny van de Gevel Auteur Herman de Groot
Jaarboek Eindhoven Het vergeten Stratum

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460320064
  • ISBN 10 9460320066
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het vergeten Stratum Eindhoven Een intrigerend verhaal over het verleden van de wijk Stratum. Onderstaand het begin van dit mooie jaarboek van de Heemkundige Studiekring Kempenland Eindhoven in samenwerking met Pix4Profs Uitgeverij Het vergeten Stratum door Herman de Groot In 1980 was het zestig jaar geleden dat Eindhoven ¿groot¿ Eindhoven werd door de annexatie van de omliggende gemeenten Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel en Strijp, die tot dan toe zelfstandig waren geweest. Dit feit werd in dat jaar herdacht, waarbij in de plaatselijke krant herinneringen werden afgedrukt van oudere mensen, die afkomstig waren uit de geannexeerde dorpen. Ik vond het best aardig om dat alles te lezen en bij mij rijpte het plan om eens te proberen het één en ander op papier te zetten. Ik zag er echter toc ...h maar weer vanaf, omdat mijn ogen niet al te best meer waren. Toch bleef het idee me achtervolgen, temeer nog omdat ik het een goede tijdpassering vond. De dagen in het bejaardentehuis zijn soms erg lang, wanneer ik moet afzien van mijn wandelingen in het park of de buurt, wandelingen die ik nog tot voor kort iedere dag kon maken. Ik woon op het ogenblik in het bejaardentehuis De Wilgenhof in Stratum, waar ik tot mijn genoegen nogal eens oude, Stratumse bekenden tegenkom. Het zal echter wel lang duren, voordat ik mijn verhaal tot een goed einde gebracht heb, omdat ik telkens slechts een paar regels achter elkaar kan schrijven. Ik herinner me echter het oude spreekwoord: ¿Elke dag een draadje is een hemdsmouw in een jaar¿. Alvorens ik u het hele verhaal vertel over Stratum en de Stratumse mensen rond de eeuwwisseling, wil ik u eerst verhalen wat me als elfjarige jongen overkwam en wat ik toen als enige van mijn vriendjes, kennissen en klasgenootjes heb meegemaakt¿¿¿ Verder vindt u nog aanvullende informatie over Den Elzent en een herinnering van een oud-gymnasiast aan zijn jaren op het Augustinianum tijdens de oorlogsjaren. De amateur-fotovereniging Ericamera hield in 2008 in het RHCe een fototentoonstelling over woonvormen in Eindhoven. Een selectie van de foto¿s, die ook ooit geschiedenis van Eindhoven zullen zijn, vindt u in dit boek.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.