De Eerste Wereldoorlog tussen Maas en Moezel

Redacteur Perry Pierik en J. H. J. Andriessen
De Eerste Wereldoorlog tussen Maas en Moezel

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789461531919
  • ISBN 10 9461531915
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog trokken Franse troepen, overeenkomstig het befaamde Plan XVII, op in de richting van Elzas-Lotharingen.De Fransen waren voornemens om, terwijl Britse troepen de Duitsers op Belgisch gebied moesten tegenhouden, zelf aan een snelle opmars te beginnen naar Elzas-Lotharingen om dat gebied, dat in 1871 tijdens de Frans-Pruisische oorlog door de Duitsers was veroverd, weer in bezit te nemen.Dat leek te kunnen lukken want het Duitse Schlieffenplan voorzag in een tactisch terugtrekken, ja, mogelijk zelfs het tijdelijk opgeven van gebied om zelf snel de grens bij Luxemburg en België te overschrijden om dan naar Parijs op te rukken en westwaarts van Parijs om te buigen en de Franse fortengordel aan de Fans Duitse grens in de rug aan te vallen. Zoals we ...nu weten zou dit doel uiteindelijk niet worden bereikt en ook het Franse doel, de herovering van Elzas-Lotharingen zou nog ruim vier jaar op zich laten wachten en uiteindelijk ten koste van miljoenen gesneuvelde soldaten worden gerealiseerd.Het zou dus allemaal anders lopen dan de Franse en Duitse plannenmakers hadden gedacht en de oorlog zou nog tot november 1918 voortduren.Met name ook het gebied van de Vogezen zou het terrein worden van een verbitterde strijd waarin tienduizenden soldaten zouden sneuvelen terwijl er uiteindelijk van belangrijke terreinwinst geen sprake zou zijn. Hoewel er de hele oorlog door werd gevochten werd de belangrijkste strijd gevoerd in 1914 en 1915. Daarna bleef het front vrij stabiel en rustig tot dat de Amerikanen in 1918 aan de strijd aldaar gingen deelnemen en de Duitsers zich uit de Vogezen terugtrokken. Dit fotoboek, een reproductie van een inmiddels zeer zeldzaam geworden historische uitgave, geeft een unieke inkijk in deze relatief onbekende frontsector.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.