De Frans-Duitse oorlog 1870-1871

Auteur Anne Doedens en Liek Mulder
De Frans-Duitse oorlog 1870-1871

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462490345
  • ISBN 10 9462490341
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Frans-Duitse Oorlog 1870-1871. De Moeder van De Grote Oorlog is het eerste deel van de serie Oorlogsdossiers over oorlogen in Europa die de gang van de geschiedenis bepaalden. Ook voor Nederland. Oorlogen waarvan vaak nog veel terug te vinden is in het landschap, in monumenten en in musea. Oorlogen die soms honderdduizenden, zelfs miljoenen doden kostten. Zoals het onderwerp van deze oorlog: de Frans-Duitse Oorlog van 1870-1871 ofwel de \'Moeder van de Grote Oorlog\'. De Eerste Wereldoorlog is niet te begrijpen zonder kennis van juist deze Frans-Duitse Oorlog. Hij verdween echter toch naar de achtergrond, raakte weg uit de collectieve herinnering in ons land. Overschaduwd door de Eerste Wereldoorlog raakten feiten als het sneuvelen van een kwart miljoen soldaten en het sterven van ... een half miljoen burgers voor velen in de vergetelheid. Het was deze oorlog die diepe haat tegen de Duitsers aanwakkerde in Frankrijk. Het Franse verlies van Elzas-Lotharingen lokte later mede de Eerste Wereldoorlog uit. Vergeten is, dat Straatsburg - juist nu de zetel van het Europees Parlement en symbool van vreedzame Europese samenwerking - toen voor een groot deel verwoest werd. In deze oorlog leerde men de verwoestende kracht van machinegeweren en Krupp-kanonnen kennen. De luchtoorlog kreeg een pril begin door de inzet van ballonnen. De Frans-Duitse Oorlog leidde ook tot verbetering van de Nederlandse defensie. Vier forten werden vlak voor en tijdens deze oorlog toegevoegd aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onze gebrekkige defensie maakte echter duidelijk dat ons neutrale land geen schijn van kans had gemaakt als het betrokken was geraakt bij de oorlog. Nog voor er in mei 1871 vrede werd gesloten, verloren duizenden mensen het leven tijdens de Commune van Parijs, een grote maar mislukte sociale revolutie die de klassentegenstellingen in volgende decennia accentueerde en vergrootte. Kortom, redenen te over om meer over deze oorlog te weten te komen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.