Basiscursus Sranantongo

Auteur Vinije Haboo
Basiscursus Sranantongo

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462491434
  • ISBN 10 9462491437
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback
  • Taal Nederlands
  • Onderwerp Taalkunde
  • Beschikbaar sinds 1 Oktober 2016

Samenvatting

Het Sranan werd altijd al gepresenteerd als een taal die op zichzelf staat, een taal met een eigen spelling, grammatica en lexicon. De Basiscursus Sranantongo leert jou de geheimen van deze contacttaal ontrafelen. Het maakt helemaal niet uit of je uit de Noordzee of uit het oerwoud komt. Het Sranan is altijd al het communicatiemiddel geweest voor de migrant, passant of verschoppeling die zijn weg zoekt in de straten van Paramaribo. Maar pas op, Sranantongo is niet overal gewenst! Daarom leren wij in dit boek waar, wanneer en vooral hoe je naar hartenlust deze contacttaal kunt gebruiken met ingrediënten uit jouw eigen wereld. De Basiscursus Sranantongo bevat informatie over alles wat je moet weten om perfect Surinaams te kunnen spreken, schrijven en begrijpen. De taalkit bestaat ... uit een cursusboek met oefeningen, een hulpboek met de spelling en grammatica, en audiomateriaal op twee CD\'s en internet. Elk hoofdstuk begint met een korte introductie over de grammaticale, lexicale en culturele kaders waarbinnen je bepaalde woorden en uitdrukkingen gebruikt. Daarna volgen een paar zorgvuldig uitgekozen oefeningen die zijn ontleend uit de politiek en religie, werk en recreatie, eten en drinken, liefde en verlangen, vakantie en reizen. In het cursusboek wordt stap voor stap de theoretische kennis over spelling, uitspraak en grammatica gepresenteerd. Ook de wisselwerking tussen het Sranan en andere Surinaamse talen komt aan de orde. In speciale informatiekaders worden de relaties tussen de Surinaamse cultuur, identiteit en talen extra toegelicht. Aan het eind van het boek is een tweetalig woordenlijst Sranantongo-Nederlands opgenomen. Via het audiomateriaal leer je moeiteloos code-switchen, Surinaamse woorden accentloos uitspreken en Nederlandse uitdrukkingen versurinamiseren. Individueel, klassikaal of gezellig in familiekring het Surinaams leren? Met de Basiscursus Sranantongo kan het allemaal!

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.