Boom Masterreeks Koersen door de Wft deel III

Auteur Christel Grundmann-van de Krol
Boom Masterreeks Koersen door de Wft deel III

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462901766
  • ISBN 10 9462901767
  • Druk 5
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De aanleiding voor de eerste druk van Regulering van beleggingsinstellingen en icbe's in de Wft was de implementatie in de Wft van de AIFM-richtlijn die complementair is aan de al eerder in de Nederlandse wetgeving geïmplementeerde ICBE-richtlijn. Beide richtlijnen tezamen omvatten in beginsel alle soorten instellingen voor collectieve belegging waardoor de regulering op Europees niveau een feit is geworden. De doelstelling van de eerste druk van Regulering van beleggingsinstellingen en icbe's in de Wft was om de in de Wft geïmplementeerde Europese regels inzichtelijk en systematisch voor het voetlicht te brengen. Die doelstelling is gebleven met dien verstande dat de huidige uitgave een onderdeel geworden is van de voortaan in aparte delen te verschijnen uitgave van Koersen door d ...e Wet op het financieel toezicht die het laatst als één geheel in 2012 verschenen is en door het voortdurend uitdijen van het rechtsgebied thans niet meer in één boek bestreken kan worden. De huidige uitgave heeft dan ook een andere titel gekregen. Het was een logisch gevolg van de keuze voor aparte delen, om de nieuwe druk van Regulering van beleggingsinstellingen en icbe's in de Wft te incorporeren als een onderdeel van de nieuwe serie. In deze uitgave zijn de diverse wijzigingen in de regulering van beleggingsinstellingen en icbe's die hebben plaatsgevonden tussen augustus 2013 en december 2015 verwerkt, alsmede het implementatiewetsvoorstel UCITS V. Deze uitgave bevat geen hoofdstuk meer over die bepalingen van deel 5 Wft die relevant zijn indien de deelnemingsrechten toegelaten zijn tot de handel op een gereglementeerde markt of een MTF. Dit onderdeel zal geïncorporeerd worden in Koersen door de Wet op het financieel toezicht: Deel II - Uitgevende instellingen. Toegevoegd is een hoofdstuk over Europese durfkapitaalfondsen (EuVECA), Europese sociaalondernemerschapfondsen (EuSEF), Europese langetermijnbeleggingsinstellingen(ELTIF) en Geldmarktfondsen (MMF) die relevant kunnen zijn voor bepaalde entiteiten voor collectieve belegging. In een nieuw hoofdstuk wordt ingegaan op de mogelijkheid voor externe beheerders om bepaalde MiFID-diensten te verlenen en op de aanvullende regels die in een dergelijke situatie van toepassing zijn.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.