De 21 romans die onze blik veranderden

Redacteur Marja Pruis
De 21 romans die onze blik veranderden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462982918
  • ISBN 10 9462982910
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Toen ayatollah Khomeini in 1989 een fatwa uitsprak over Salman Rushdie na publicatie van diens \'De duivelsverzen\', werd voor het eerst de bijl gezet aan de wortels van de multiculturele idylle. \'De Goelag Archipel\' uit 1973 van Aleksandr Solzjenitsyn opende het Westen voorgoed de ogen over de terreur van de staat in de Sovjet-Unie. En in hoeverre is \'Turks Fruit\' van Jan Wolkers de bril geworden waarmee we in Nederland naar de vrije blije jaren zestig kijken? In \'De 21 romans die onze blik veranderden\' gaan redacteuren en medewerkers van \'De Groene Amsterdammer\' op zoek naar de naoorlogse romans die niet alleen samenvallen met de tijdgeest waarin ze geschreven werden, maar ook die tijdgeest vormgaven. Wat betekende Andreas Burniers ... \'Een tevreden lach\' voor de homo-emancipatie? Veranderde \'De donkere kamer van Damokles\' van W.F. Hermans ons denken over goed en kwaad in de oorlog? En waarom werd Bret Easton Ellis\' \'Less Than Zero\' het model voor een hele reeks van boeken over nihilistische jongeren die niets beters weten te doen dan coke snuiven en consumeren? Van George Orwell tot Zadie Smith, van Doris Lessing tot Michel Houellebecq, van Ralph Ellison tot Connie Palmen - er wordt in dit boek stilgestaan bij schrijvers die ons anders naar de wereld hebben laten kijken. De volgende auteurs leverden een bijdrage aan dit boek:Hassan Bahara, Margreet Fogteloo, Koen Haegens, Rutger van der Hoeven, Thijs Kleinpaste, Irene van der Linde, Jan Postma, Marja Pruis, Aukje van Roessel, Xandra Schutte, Jaap Tielbeke, Casper Thomas, Joost de Vries, Niña Weijers.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.