Rouwen is een werkwoord

Auteur Hetty Runia
Rouwen is een werkwoord

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789491872136
  • ISBN 10 9491872133
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback
  • Taal Nederlands
  • Uitgever Calbona
  • Onderwerp Poezie
  • Beschikbaar sinds 2 November 2013

Samenvatting

Rouwen is een werkwoord Met het werkwoord rouwen is iets vreemds aan de hand. Het is een zwak werkwoord, wat betekent dat in de verleden tijd de ou blijft staan en niet bijvoorbeeld een ie of een eu wordt. In tegenstelling tot een sterk werkwoord waarbij dat wel gebeurt. De vervoeging gaat als volgt: Onvoltooid tegenwoordige tijdik rouw Onvoltooid verleden tijdik rouwde Voltooide tijdik heb gerouwd Gebiedende wijsrouw! Toekomende tijdik zal rouwen Het werkwoord rouwen is het enige werkwoord waarbij dit niet opgaat. Alleen de onvoltooid tegenwoordige tijd is correct. `Ik rouw¿, ja dat is duidelijk. Alle andere vervoegingen gaan mank. Je kunt niet zeggen `Ik zal rouwen¿, of als een bevel: `Rouw¿. En zeker niet naar de toekomst: `Ik zal rouwen¿. De beide verleden tijd vervoegingen slaan hel ...emaal de plank mis. Want : `Ik rouwde¿ of `Ik heb gerouwd¿ zijn uitdrukkingen die onmogelijk zijn. Rouwen gaat nooit naar een verleden tijd, rouwen blijft je hele leven bij je. Wellicht slijt het als het `t verlies van vader, moeder of goede vriend betreft. Verlies van partner of kind, daar komt nooit een einde aan. Dat woord rouwen kent geen verleden tijd. Rouwen zou een sterk werkwoord moeten zijn. En het ís een sterk werkwoord. Zo sterk dat het voortdurend probeert je er onder te krijgen. Het is een dag-en-nacht gevecht. Een vermoeiend gevecht. Knokken om de baas te blijven. Dat gevecht moet je leren, moet je durven aan te gaan. Door de maanden en de jaren heen zal het knokken verminderen. Maar een voltooid verleden tijd zal het nooit worden. Daarvoor is het werkwoord te sterk.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.