De grootste kraak in krantenland

Auteur Kees Schaepman en Herman Spinhoff
De grootste kraak in krantenland

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789491883293
  • ISBN 10 9491883291
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Er was sprake van een graaicultuur. En in 2008 stond Nederlands een na grootste krantenuitgever op de rand van faillissement . Zonder een haastig afgesloten lening kon het personeel van de Volkskrant, Trouw, Algemeen Dagblad en NRC in augustus 2008 niet worden uitbetaald. De heruitgave van het boek De grootste kraak in krantenland geeft in een verhalende reconstructie antwoord op vele vragen rond het drama dat zich in de periode Apax én die daarna bij PCM afspeelde. In discussies over de rol van durfinvesteerders in de Nederlandse economie geldt die periode als afschrikwekkend voorbeeld. Er kwam niets terecht van de beoogde beursgang van het bedrijf en het verbreden van de basis van het conjunctureel oh zo gevoelige krantenbedrijf. Toen Apax in 2007 weer vertrok, zat het eerst nog gezonde ... bedrijf diep in de schulden. Wanbeleid en mismanagement luidde het oordeel van Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam in 2010 over die dramatisch verlopen periode van PCM.Ondanks het alom aanwezige internet als nieuwsvoorziener vormen (papieren) kranten nog steeds lucratieve handelswaar. Vorig jaar werd The Washington Post voor 250 miljoen dollar (193 mln. euro) aan Amazon.com-oprichter Jeffrey Bezos verkocht en deed het New-York-Times-concern de 141 jaar oude krant The Boston Globe voor 70 miljoen dollar (54 mln. euro) van de hand aan zakenman John W. Henry. In Europa kocht de Vlaamse Persgroep afgelopen zomer voor ruim 244 miljoen euro de boedel op van het Britse investeerdersbedrijf Mecom en krijgt daarmee in Nederland de Wegener dag- en weekbladen in handen en in Denemarken Berlingske Media. En NRC Media staat voor 120 miljoen euro te koop. De huidige mede-eigenaar Egeria nam geen genoegen met een bod van 90 miljoen euro uitgebracht door de Telegraaf Media Groep en voert nu onderhandelingen met het Vlaamse Mediahuis (eigenaar van o.a. De Standaard, Het Nieuwsblad en tv-producent Woestijnvis). De discussie over de rol van het grootkapitaal in krantenland is nog even actueel als bij de eerste uitgave van het boek in 2008. De auteurs Kees Schaepman en Herman Spinhof van De grootste kraak in krantenland hebben voor hun onderzoek gesprekken gevoerd met vele spelers die in het drama een (hoofd)rol speelden. In de heruitgave komen voor het eerst na de oordeel van de Ondernemingskamer over de Apax-periode toenmalig bestuursvoorzitter van PCM Theo Bouwman en de financiële topman Bert Coenradie aan het woord. In de epiloog bij de heruitgave wordt de periode na het vertrek van Apax geschetst, waarin de kraaien klaar stonden om het krantenbedrijf leeg te pikken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.