Invordering van belastingen

Auteur A.J. Tekstra en J. J. Vetter Redacteur W. de Wit
Invordering van belastingen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013128727
  • ISBN 10 9013128726
  • Druk 9
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek behandelt systematisch in hoofdlijnen de invordering van belastingen en andere heffingen. Deze negende druk is bijgewerkt tot en met 1 juli 2016. Verwerkt is wetgeving en rechtspraak terzake de invordering in de afgelopen 4 jaar. Waar relevant wordt op toekomstige ontwikkelingen ingegaan. Op het terrein van de aansprakelijkheid van andermans belastingschuld door de Belastingdienst waren er relevante ontwikkelingen in de rechtspraak o.a. bij de bestuurdersaansprakelijkheid, de aansprakelijkheid ex art. 40 Invorderingswet 1990 en in het formele fiscale aansprakelijkheidsrecht. De bevoegdheden van de ontvanger zijn door de wetgever - conform de al decennia geldende trend - verder uitgebreid. Zo is per 1 januari 2013 bijvoorbeeld een art. 22bis Invorderingswet 1990 aan de wet toegevoegd ... met een mededelingsplicht bodemzaak, waardoor degene die de uitoefening van het bodemrecht of bodemvoorrecht van de ontvanger wil voorkomen zijn voornemen daartoe op voorhand aan de ontvanger dient te berichten. Behandeld wordt ook de per 1 juli 2009 in werking getreden Vierde tranche Awb, waarin mede een algemene regeling is opgenomen voor de invordering van bestuursrechtelijke geldschulden, alsmede de gevolgen van deze regeling op de meer specifieke regeling voor de invordering door de ontvanger van de Belastingdienst in de Invorderingswet 1990. Aandacht wordt besteed aan de raakpunten met het algemene bestuursrecht (Awb, onrechtmatige overheidsdaad, a.b.v.b.b.), het strafrecht (informatieverplichtingen jegens de ontvanger en strafbedreigingen) en het internationale recht (internationale bijstand bij invordering). In de negende druk is een nieuw hoofdstuk toegevoegd over de invordering van belastingtoeslagen. Verder is het hoofdstuk invordering van rechten bij invoer en uitvoer aangepast aan het per 1 mei 2016 in werking getreden Douanewetboek van de Unie. Het boek is in de eerste plaats bedoeld voor gevorderde studenten fiscaal recht en burgerlijk recht, maar is door zijn analytisch overzicht en snelle toegankelijkheid ook bruikbaar voor de rechtspraktijk. Joost Vetter is advocaat bij Geradts & Vetter te Amsterdam. Ton Tekstra is advocaat bij Blauw Tekstra Uding te Amsterdam. Walter de Wit is belastingadviseur bij Ernst & Young en hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.