Wetgeving Gemeentelijk Sociaal Domein 2015-001

Redacteur Kees-Willem Bruggeman en Hans Nacinovic
Wetgeving Gemeentelijk Sociaal Domein 2015-001

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013129847
  • ISBN 10 9013129846
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Deze praktische bundel biedt een overzicht van de voor de gemeente belangrijkste wet- en regelgeving binnen het gemeentelijke sociale domein. In deze uitgave zijn onder meer opgenomen de Participatiewet, de Wmo 2015, de IOAW, de IOAZ, de Wet SUWI, de Wet inburgering, de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, de Jeugdwet en de Awb. Ook zijn een aantal bijbehorende algemene maatregelen van bestuur en ministeriële regelingen opgenomen. De wet- en regelgeving op het gebied van de sociale zekerheid is constant in beweging. Zo is de rol van de overheid de afgelopen decennia geleidelijk veranderd. Enerzijds is er de al jarenlange ontwikkeling van steeds meer privatisering (\'van overheid naar markt\') en anderzijds de verschuiving van centrale sturing naar meer decentralisatie ... (\'van hogere naar lagere overheid\'). De verschillende Nederlandse gemeenten hebben steeds meer taken overgenomen van de rijksoverheid. Dit is vooral de afgelopen tien jaar duidelijk te zien bij onder meer de invoering van de Wet werk en bijstand (WWB) op 1 januari 2004 en de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) op 1 januari 2007, opgevolgd door de Participatiewet en de Wmo 2015, beide op 1 januari 2015. Gemeenten hebben zowel in de uitvoering als in de financiering steeds meer eigen verantwoordelijkheden gekregen. Deze uitgave bundelt de belangrijkste sociale voorzieningen voor de gemeentelijke uitvoeringspraktijk, met bijbehorende algemene maatregelen van bestuur en ministeriële regelingen op het gebied dat tegenwoordig als het \'gemeentelijke sociale domein\' wordt omschreven. De naamgeving van de bundel sluit daar vanaf deze editie bij aan. Het boek geeft geen totaaloverzicht, maar streeft ernaar een zo volledig mogelijk overzicht te geven van de belangrijkste regelgeving op het gebied van de sociale voorzieningen voor de gemeentelijke uitvoeringspraktijk. De selectie bevat uiteindelijk de volgende regelingen: Participatiewet, IOAW, IOAZ, Wmo 2015, Wsw, Wi, Wkkp, Wet SUWI, Jeugdwet, Wgs, Awb en Beroepswet, met vele onderliggende regelingen. Deze uitgave bevat geen algemene of artikelsgewijze commentaren, noch verwijzingen naar vakliteratuur of jurisprudentie. Daarvoor verwijzen wij u graag naar de diverse modules van Wolters Kluwer en de Grip Op-producten van Schulinck (online uitgaven), alsmede de boekenreeks Wetgeving en rechtspraak (Participatiewet, Wmo 2015 en Awb).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.