Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015

Auteur A.R. Lodder en M. van der Linden-Smith
Jurisprudentie Internetrecht 2009-2015

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013131895
  • ISBN 10 9013131891
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In het voorjaar van 2014 eindigde de lezing van oud-rechter Rullmann tijdens het symposium Internetrecht bestaat niet met de terechte constatering: Internetrecht bestaat! Eind 2014 verscheen in het Tijdschrift voor Internetrecht het artikel 'Wat is internetrecht?', met citaten van bijna 50 studenten Internetrecht van de VU. Voorjaar 2015 kopte Ad Valvas: Internetjuristen hebben de toekomst. Tina van der Linden en Arno R. Lodder waren er vroeg bij, al in 2003 kwam het door hen (deze eerste keer ook met Ronald van den Hoogen) geredigeerde Jurisprudentie Internetrecht uit. De tweede en derde druk volgden, met een separate jurisprudentie- en annotatiebundel, in 2006 en 2009. Nu, in 2015, is voor een innovatieve opzet gekozen. De jurisprudentie is geordend aan de hand van 15 hoofdthema's ... zoals 'Machteloosheid nationale overheden', 'Vrijheid van meningsuiting', 'Social media', 'Cybercrime' en 'Einde dienstverband en uitkeringen' en daarbinnen in maar liefst 45 sub thema's. De in totaal 60 thema's en sub thema's worden steeds geïntroduceerd waarbij het betreffende onderwerp van context wordt voorzien. Daarna volgen korte weergaven (vgl. de bekende cursief, of voor lezers van Tijdschrift voor Internetrecht, de teksten bij het jurisprudentieoverzicht) van iets meer dan 250 uitspraken. Door de gekozen opzet kan dit boek dienen als onderwijsmateriaal in vakken als ICT-recht of internetrecht, als naslagwerk voor praktijkjuristen en wetenschappers en het leent zich ook als een rijke, geïllustreerde kennismaking met het vakgebied Internetrecht. Tina van der Linden is verbonden aan de Universiteit Utrecht, Arno R. Lodder aan de Vrije Universiteit en SOLV advocaten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.