PS Special Wet Langdurige Zorg 2015.1

Redacteur N.J.E.G. Cremers en M.J. van Westerlaak
PS Special Wet Langdurige Zorg 2015.1

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013133790
  • ISBN 10 9013133797
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Wet langdurige zorg is, ondanks dat deze bijna een jaar van kracht is nog steeds nieuw en daarom nog redelijk onbekend. Hoewel een aantal elementen vanuit de AWBZ zijn overgenomen, is er nog veel onduidelijkheid over de nieuwe wet zelf, maar ook over afgrenzingsproblemen met onder meer de Wmo. PS Special Wet Langdurige Zorg heeft als doel de werking van de Wlz op toegankelijke wijze inzichtelijk te maken. Het boek behandelt alle belangrijke aspecten van de Wlz. Aan de orde komen onder meer de partijen die in de uitvoering een rol spelen, de eigen bijdragen, de overgangsregelingen rond de Wlz, de procedures rond geschillen en bezwaren en natuurlijk de privacy-aspecten die een rol spelen. Hiermee wordt meer duidelijkheid geschept in de soms complexe wet- en regelgeving rond de Wlz. Over de ... Wet langdurige zorgNa een lange en spannende aanlooptijd is per 1 januari 2015 is de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vervangen door de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz). De Wlz zoals die nu geldt was al direct onderhevig aan kritiek, wat ertoe geleid heeft dat het tot eind 2014 spannend was of de Eerste Kamer de Wlz wel zou aannemen. Uiteindelijk is de Eerste Kamer begin december toch akkoord gegaan met deze wet, die al kort daarop, per 1 januari moest ingaan. De Wlz kan gezien worden als een van de grootste stelselwijzigingen rond de zorg sinds de inwerkingtreding van de Zorgverzekeringswet per 2006. Delen van de AWBZ zijn overgeheveld naar de Wlz, de Zorgverzekeringswet, de Wmo2015 en de nieuwe Jeugdwet. De uitvoering van de verschillende wetten is neergelegd bij gemeenten en zorgverzekeraars. De nieuwe Wlz wordt grotendeels materieel uitgevoerd door zorgkantoren en formeel door Wlz-uitvoerders, maar ook andereinstanties zoals het CAK en het CIZ spelen een belangrijke rol. Daarnaast geldt dat het zorgkantoor ook formele verplichtingen heeft gekregen op basis van de Wlz, zoals het uitvoeren van het persoonsgebonden budget.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.