De overeenkomst in het algemeen

Auteur F.J. de Vries
De overeenkomst in het algemeen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013138153
  • ISBN 10 9013138152
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback
  • Taal Nederlands
  • Onderwerp Privaatrecht
  • Beschikbaar sinds 19 Juli 2016

Samenvatting

Dit deel gaat vooral over de precontractuele fase en de totstandkoming van overeenkomsten, onderwerpen die in de rechtspraktijk dagelijks puzzels opleveren en waarover het overzicht voor de praktijkjurist niet gemakkelijk bij te houden is. Het boek biedt een beknopt, maar ook grondig overzicht van de stand van jurisprudentie en literatuur over de aansprakelijkheid wegens afgebroken onderhandelingen, het onderhandelen onder voorbehoud, de letter of intent, de rompovereenkomst en over het aanbod- en aanvaardingsmodel. Gelden er na JPO/CBB nog twee of drie fasen? Wanneer geldt een voorbehoud als vervuld, ook al ontbreekt de toestemming van bijv. het bestuur? Is een letter of intent een obligatoire overeenkomst of niet? Wat is de relatie tussen een rompovereenkomst en vergoeding van het positieve ... contractsbelang? Aan dergelijke kwesties besteedt dit deel aandacht. Daarnaast komt het sluiten van overeenkomsten langs elektronische weg aan bod: in een webwinkel, op een site als marktplaats.nl of via e-mail. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan disclaimers en cookies. De jurist die moet adviseren over de verbintenisrechtelijke aspecten van de Dienstenrichtlijn (informatieplichten, art. 6:230a-f BW) vindt in dit boek een wat uitgebreidere behandeling. Over dit onderwerp is nog niet zoveel geschreven. Aanbesteding wordt doorgaans behandeld als een onderdeel van het Europese economisch-ordeningsrecht. Omdat aanbesteding ook een bijzondere vorm van totstandkoming van overeenkomsten is, is een behandeling van de verbintenisrechtelijke aspecten, die in de praktijk tot de nodige procedures hebben geleid, in dit deel gerechtvaardigd. Aandacht is er ook voor in de praktijk lastige onderwerpen als de kwalificatie van overeenkomsten en de voor gemengde overeenkomsten geldende regels. Dit boek wijdt ten slotte beknopt aandacht aan interessante onderwerpen als contractsvrijheid en -dwang, de verbindende kracht en relativeringen daarvan, grondrechten, de redelijkheid en billijkheid/evenredigheid en de hoedanigheid van partijen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.