De plancyclus in het sociaal-agogisch werk

Auteur B. Fontaine
De plancyclus in het sociaal-agogisch werk

Tweedehands 20,-

1 advertentie

Dorris verheijen

Geplaatst op 17 April 2021
Prijs exclusief verzendkosten

Product informatie

 • ISBN 9789031345854
 • ISBN 10 9031345857
 • Druk 1
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In de hulpverlening is handelen het belangrijkste wat je doet, maar het is ook het laatste: er gaat een denk¿ en onderzoeksproces aan vooraf. Vaak zijn hulpverleners al aan het handelen of oplossen wanneer ze ontdekken dat hun oplossing niet goed werkt. Dit komt meestal doordat nog niet goed is onderzocht waar het probleem nu eigenlijk zit. Ook kan het voorkomen dat de diagnose goed is gesteld, maar dat er simpelweg niet naar wordt gehandeld. Veelal ontbreekt dan een concrete planning. En een diagnose zonder planning is als een auto zonder benzine: er gebeurt niets. Dit boek gaat over alle stappen die sociaal¿pedagogisch hulpverleners moeten nemen om verantwoord te handelen. De stappen in het denkproces noemt auteur Fontaine "de plancyclus". Ze bespreekt ... de oriëntatiefase, de onderzoeksfase, de planningsfase, de uitvoeringsfase en de evaluatiefase. De stappen worden helder, concreet en geordend geformuleerd. Plancyclus biedt een praktische basismethodiek om het eigen handelen te sturen. De stappen uit de cyclus zijn ook te gebruiken om samen met collega\'s en andere deskundigen kritisch (de effecten van) het eigen handelen te bekijken. De methodiek biedt praktische houvast om tijdens besprekingen met de cliënt gemakkelijker tot een diagnose én oplossing te komen

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Dorris verheijen

Meer advertenties4
 • Conditie NIEUW
 • Geplaatst op 17 April 2021
Niet gebruikt

20,-

Exclusief verzendkosten

Bespaar 35% 10,95

Nieuwprijs 30,95

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.