Vantoen.nu Filosofie voor het dagelijks denken

Auteur E.R. Emmet Vertaler C. Kaas
Vantoen.nu Filosofie voor het dagelijks denken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789031505258
  • ISBN 10 9031505250
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Over het boek: Dat filosofie een bij uitnemendheid moeilijke en duistere bezigheid zou zijn, enkel toegankelijk voor hyperintelligenten en spitsvondig aangelegden, dat is een sprookje, een vooroordeel. Dit leeft nog te hardnekkig voort, vooral wanneer men er de gevolgtrekking uit maakt, dat filosofie dus voor mensen niet een normaal verstand een overbodige luxe zou zijn, alleen maar verwarrend. Emmets boek is geschreven vanuit de overtuiging van het nut en de mogelijkheid van wijsgerig denken voor ieder die van 'gewoon' verstand voorzien is. Hij wil velen hiervan overtuigen door hun de toegang te wijzen tot de wijsbegeerte en hen de eerste stappen op dit gebied te laten doen. Van diverse takken van de filosofie worden de eerste beginselen getoond: na een uiteenzetting van het juiste ... taalgebruik, geeft hij bij begripsvorming en juiste vraagstelling iets van de logica, in een volgend hoofdstuk de aanvang van de wijsgerige waardenleer en de esthetica, bij de behandeling van verschijnsel en werkelijkheid een inzicht in de kennistheoretische problematiek en bij zijn laatste onderwerp, de vrije wil, ook nog een probleem van de metafysica. Alles glashelder uiteengezet, aan de praktijk duidelijk gemaakt en in oefeningen ter verdere overdenking gegeven. Een zeer bruikbare inleiding en een goed vervolg voor hen die door Thouless' 'Logica voor iedereen' of Wilsons 'Hoe juist en helder te leren denken' (Pr. 863 en 1319) voor het denken gewonnen zijn en nu ook de eerste stap naar de filosofie willen wagen. Over de auteur: E. R. Emmet (geb. 1909) studeerde te Oxford wiskunde, filosofie, economie en politieke wetenschappen. In 1932 werd hij assistent bij Winchester ' College waar hij tot op heden wiskunde, logica en filosofie doceert. Hij is medewerker van de tijdschriften 'Mind' en 'Philosophy'.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.