De geglobaliseerde wereldeconomie

Auteur H. Geeroms en F. Naert
De geglobaliseerde wereldeconomie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033470752
  • ISBN 10 9033470756
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Economieën raken steeds meer verstrengeld. De laatste halve eeuw is de internationale handel 35 maal gegroeid. De toename van de geldstromen tussen landen was zelfs nog spectaculairder. Dagelijks wordt voor 2,6 triljard euro verhandeld op de wisselmarkten. Grenzen vervagen voor bedrijven en arbeid. Deze globalisatie jaagt angst aan. De gevolgen op jobs en inkomen zijn groot en de veranderingen treden alsmaar vlugger op. Mensen stellen zich vragen. Welke voor- en nadelen levert deze mondialisering op? Wat zijn de gevolgen van de verdere expansie van China, dat de laatste 20 jaar geëvolueerd is van een ontwikkelingsland tot de tweede grootste economie ter wereld? Wat met India, dat meer mensen telt dan China en op termijn misschien nog belangrijker wordt? Is er nog ... een toekomst voor Europa? Maakt de euro, het grootste monetaire experiment uit de geschiedenis, ons sterker? Verliezen de VS hun leidersrol in de wereld? Op al deze vragen geeft dit boek een helder en verstaanbaar antwoord, steeds steunend op een wetenschappelijke basis en met talrijke voorbeelden voor ons land en voor Europa. Het boek richt zich tot studenten, maar ook tot iedereen die meer wil weten over de alsmaar verder globaliserende wereldeconomie. Over de auteurs: HANS GEEROMS (Prof. dr. ) is werkzaam aan het onderzoeksdepartement van de Nationale Bank van België inzake internationale economie en als adviseur Internationaal en Europees Economisch Beleid van de Eerste Minister. Hij doceert Economie aan de Vlerick Leuven Gent Management School, Europees beleid aan het Europacollege in Brugge en Internationale Economie, Internationaal Handelsbeleid en Europese Integratie aan HUB, Brussel. FRANK NAERT (Prof. dr. ) doceert de vakken Internationale Economie en Europese Integratie aan de Hogeschool Gent en Openbare Financiën aan de Universiteit Gent.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.