Een geschiedenis van India

Auteur Idesbald Goddeeris en Winand M. Callewaert
Een geschiedenis van India

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033475559
  • ISBN 10 9033475553
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Millennialang is India een ontmoetingsplaats geweest. Beschavingen, vorstendommen en keizerrijken wisselden er elkaar af. Romeinse, Arabische en Chinese kooplieden werden aangetrokken door de lokale markten. Turkische, Perzische en Europese volkeren oefenden er politieke controle uit. De oudste en nog steeds inspirerende geloofsovertuigingen, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme, zagen er het levenslicht en breidden zich uit over de hele wereld. Dit boek overloopt vierduizend jaar geschiedenis op het Indiase subcontinent. Het plaatst vertrouwde begrippen, van Ariërs tot maharaja¿s, in een historische context. Maar het bespreekt ook minder bekende hoogtepunten in de wereldgeschiedenis, van de Induscultuur tot grootse keizers als Ashoka, Chandragupta ... en Akbar. Tegelijk legt het boek, op een wetenschappelijk verantwoorde manier, eigen accenten voor een Nederlandstalig publiek, zoals het kastensysteem, het sikhisme, en de plaats van India in de Europese koloniale geschiedenis. Ook het onafhankelijke India krijgt ruime aandacht. Over de auteurs: WINAND M. CALLEWAERT is indoloog. Hij studeerde zes jaar aan drie Indiase universiteiten en reisde in zijn loopbaan ongeveer 65 keer naar India. Aan de K.U.Leuven doceert hij vakken als Hindoeïsme en Sanskriet. Hij publiceerde meer dan dertig boeken over het land en de cultuur, en legde in 2009, na veertien jaar werk, de laatste hand aan het 2241 bladzijden tellende The Bhakti Hindi ¿ English Dictionary. IDESBALD GODDEERIS is slavist en historicus en doceert over imperiale en transnationale geschiedenis aan de K.U.Leuven. Hij is er verbonden aan de onderzoekseenheid MoSa (Moderniteit & Samenleving 1800-2000) en is senior member van het Leuven Centre for Global Governance Studies. In 2009 was hij onder meer visiting fellow aan de London School of Economics en aan de University of Delhi.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.