Een geschiedenis van Polen

Auteur Idesbald Goddeeris en Louis Vos
Een geschiedenis van Polen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033480669
  • ISBN 10 9033480662
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De geschiedenis van Polen neemt een belangrijke plaats in binnen die van Europa. Duitse Ostsiedlers en Teutonenridders, de concurrentie van de Jagiellonen met de Habsburgers om de dominantie over Centraal- Europa, de gouden renaissance-eeuw met Copernicus, de hopeloze strijd tegen het groeiende Rusland, de opstanden van de negentiende eeuw, de holocaust en de dissidentie tegen het communisme: zij hebben allemaal een rol gespeeld in de Europese ontwikkelingen en hebben nog steeds een invloed op het gedrag van Polen tegenover zijn buurlanden en de Europese Unie. Dit boek biedt een grondige kennismaking met de boeiende geschiedenis van Polen. In een vlot leesbare stijl worden vooral de politieke, maar ook de sociaal-economische en culturele evoluties in de Poolse territoria geschetst. Tegelijk ... is het een naslagwerk dat verrijkt werd met enkele stambomen, koningslijsten, kaarten en uitgebreide plaatsnamen- en personenregisters. Dit is de derde, opnieuw herwerkte uitgave van dit succesvolle boek. De Derde Poolse Republiek die in 1989 werd opgericht en in 2004 toetrad tot de Europese Unie komt hierin uitgebreid aan bod. Over de auteurs: LOUIS VOS is doctor in de geschiedenis en gewoon hoogleraar aan de K.U.Leuven. Hij was ook gasthoogleraar aan de University of Pennsylvania en de K.U.Nijmegen. Hij doceert onder meer \'Geschiedenis van Polen\', \'Nationalism in European History\' en \'Eigentijdse Geschiedenis\', en doet onderzoek over de geschiedenis van nationalisme, studentenbewegingen en universiteiten. IDESBALD GODDEERIS studeerde slavistiek en geschiedenis aan de K.U.Leuven en genoot bijkomende vorming in onder meer Warschau, Krakau en Lublin. Hij promoveerde met een proefschrift over Poolse politieke migratie in België in de negentiende en twintigste eeuw en werd in 2007 benoemd tot docent. Zijn onderzoek behelst onder meer migratiegeschiedenis en de geschiedenis van de Koude Oorlog.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.