Valpreventie in woonzorgcentra. Praktijkrichtlijn voor Vlaanderen

Auteur Koen Milisen
Valpreventie in woonzorgcentra. Praktijkrichtlijn voor Vlaanderen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033487996
  • ISBN 10 9033487993
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In woonzorgcentra valt 30 tot 70% van de bewoners één maal per jaar, waarvan 15 tot 40% meerdere keren per jaar. Dit gemiddelde ligt tot driemaal hoger dan in de thuissituatie. Een val kan leiden tot ernstige lichamelijke, psychosociale en economische gevolgen. De praktijkrichtlijn heeft als doel een overzicht te bieden van wat effectief is in het voorkomen van valincidenten bij ouderen verblijvend in woonzorgcentra. Het kan helpen om in de dagelijkse praktijk valincidenten te detecteren, evalueren en behandelen, om zo nieuwe valincidenten en de mogelijk ernstige gevolgen te voorkomen. De praktijkrichtlijn is onderverdeeld in 5 hoofdstukken. Het 1ste hoofdstuk, 'maatregelen op voorzieningsniveau', bestaat uit algemene maatregelen die zich niet specifiek richten op het individueel r ...isicoprofiel van elke bewoner, zoals educatie en sensibilisatie van medewerkers van de voorziening. Een 2de hoofdstuk bevat individuele valpreventiemaatregelen. Deze maatregelen zijn specifi ek afgestemd op de individuele bewoner, waardoor de praktijkrichtlijn kan worden toegepast bij ouderen met een diversiteit aan zorgafhankelijkheid. Het 3de hoofdstuk, 'individuele fractuurpreventiemaatregelen', geeft een overzicht van maatregelen die kunnen worden toegepast ter preventie van fracturen. In het 4de hoofdstuk wordt gekeken naar follow-up. Het 5de en laatste hoofdstuk betreft de implementatie van de praktijkrichtlijn in de eigen voorziening. Auteurs:K. Milisen, E. Vlaeyen, J. Coussement, G. Leysens, E. Van der Elst, S. Boonen, J. Adriaenssens, I. Bautmans, A. Boone, D. Cambier, L. De Coninck, K. Delbaere, K. De Keyser, J. Descamps, S. Goemaere, F. Govaerts, L. Griep, T. Hamblok, R. Logist, H. Lyphout, J. Peeraer, J. Peeters, H. Sierens, J. Tessier, V. Van Aerschot, M. Van Croonenburg, N. Van den Noortgate, D. Vandermeulen, A. Wertelaers, T. Windey, E. Dejaeger.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.