Leren van historische levenslopen

Auteur Koen Matthijs , Jan Kok en Hilde Bras
Leren van historische levenslopen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789033489716
  • ISBN 10 9033489716
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Demografische feiten zoals geboorte, huwelijk, sterfte en migratie kunnen aan elkaar gekoppeld worden tot gefaseerde processen en vervolgens tot levenslopen.Volledige levenslopen laten toe de effecten van eerdere ervaringen op latere keuzes te reconstrueren en te analyseren. Daarbij moet er rekening mee gehouden worden dat het eigen leven in samenspel verloopt met dat van anderen, zoals verwanten en leeftijdsgenoten. Hoe levens tot stand komen en verlopen, is voortdurend in beweging en verandering. De leeftijd wijzigt, maar ook de fase in de gezinscyclus en de tijdsperiode. In deze bundel komen levensgeschiedenissen vanaf de achttiende eeuw aan bod: migranten, dienstboden, prostituees, weggevoerde Joden, en vele andere. De auteurs laten zien dat het toepassen van de levensloopbenadering veel ... bijdraagt tot het verwerven van inzicht in demografische en sociaal-culturele processen, zoals mobiliteit, migratie, en gezinsvorming en -ontbinding. Sinds 2008 organiseert de Wetenschappelijke Onderzoeksgemeenschap Historische Demografie (FWOVlaanderen) jaarlijks een Dag van de Historische Demografie. In dit Jaarboek gaat het om een selectie van de bijdragen van 2010 en 2011. OVER DE AUTEURSKOEN MATTHIJS is gewoon hoogleraar aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (Onderzoeksgroep Family and Population Studies) van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven. JAN KOK is hoogleraar Vergelijkende geschiedenis van de levensloop aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is tevens verbonden aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek (Onderzoeksgroep Family and Population Studies) van de KU Leuven en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam. HILDE BRAS is universitair hoofddocent aan de afdeling Geschiedenis van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.