Vermisten op de kaart Politie & Wetenschap

Auteur I Leiden , M. Hardeman en Bureau Beke
Vermisten op de kaart Politie & Wetenschap

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035239050
  • ISBN 10 9035239059
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De reeks Politiekunde is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiekunde betreffen in het algemeen concrete handleidingen, modellen, instrumenten of werkwijzen die direct bruikbaar zijn voor de politiepraktijk. Meer informatie vindt u op www.politieenwetenschap.nl. Elke dag worden bij de politie tientallen personen als vermist opgegeven. Het merendeel van deze vermissingen wordt binnen korte tijd opgehelderd en meestal is er sprake van een goede afloop. Zorgwekkender zijn de vermissingen waarvan na een jaar nog steeds niet bekend is wat er is gebeurd. In dat geval spreken we van langdurige vermissingen. Voorbeelden zijn de verdwijning van de toen zevenjarige jongen Jair Soares in 1995 en de vermissing van de achttienjarige studente Tanja Groen ... in 1993; mysteries die hopelijk ooit nog worden onthuld. Naast deze bekende vermissingszaken zijn er nog vele andere. Hoeveel dat er zijn en wie dat betreft, is echter nooit goed in beeld gebracht. Deze constatering heeft de aanleiding gevormd om in nauwe samenwerking met de politie de aard en omvang van het aantal langdurige vermissingen inzichtelijk te maken. Daartoe zijn alle beschikbare, relevante registratiebronnen binnen en buiten de politie geraadpleegd en geanalyseerd. Op basis hiervan is een landelijke lijst langdurig vermiste personen opgesteld. Hierop staan bijna 1500 personen. Het betreft mensen die in Nederland vermist zijn geraakt en Nederlanders die in het buitenland zijn verdwenen. Inherent aan vermissingen is dat de reden van verdwijning vaak onbekend is. Soms zijn er wel aanknopingspunten en kan er gedacht worden aan een misdrijf of ongeluk, maar zolang iemand niet wordt teruggevonden, blijft iemand vermist. In deze uitgave wordt verslag gedaan van de wijze waarop de landelijke lijst langdurig vermiste personen is samengesteld. Daarnaast wordt geschetst wat de aard van de vermissingen is en wat de kenmerken van de vermisten zijn.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.