Jaarverslaggeving

Auteur W. Koetzier en Peter Epe
Jaarverslaggeving

Tweedehands 10,-

1 advertentie

Kiran

Geplaatst op 13 Mei 2024
Prijs exclusief verzendkostenKopen?

Stuur een bericht om met de verkoper in contact te komen. Met hem/haar kun je afspreken welke prijs je wilt betalen of hoe je de overdracht wilt regelen.

Product informatie

 • ISBN 9789001797782
 • ISBN 10 9001797784
 • Druk 6
 • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Bij Jaarverslaggeving is nu ook een aparte uitgave verkrijgbaar met korte uitleg van alle begrippen uit het boek; Begrippenlijst bij Jaarverslaggeving. Dit boekje is samengesteld door een student en geaccrediteerd door de auteurs van Jaarverslaggeving. Begrippenlijst bij Jaarverslaggeving vervangt het reguliere boek niet, het is er een aanvulling op. De overzichtelijke uitleg van de begrippen (per paragraaf) helpt je bij het bestuderen en begrijpen van de stof uit het boek. Een onmisbaar hulpmiddel om de stof eigen te maken. De begrippenlijst kost slechts €12,50.

Jaarverslaggeving is het complete standaardwerk voor de studie in externe verslaggeving op hbo/wo-niveau. Het taalgebruik is helder en er zijn veel voorbeelden en schema's opgenomen.

De volgende onderwerpen w ...orden besproken:
- het bedrijfseconomische en juridische kader van de externe verslaggeving
- de basisstukken van de verslaggeving (balans, resultatenrekening en kasstroomoverzicht)
- winst- en vermogensbepaling bij fluctuerende prijzen
- de gevolgen van concernvorming
- vreemde valuta en winstbelasting

In deze zesde druk zijn uiteraard de ontwikkelingen in de regelgeving (IASB, RJ, wet) verwerkt. Kleine rechtspersonen mogen sinds kort hun externe jaarrekening opmaken op basis van fiscale grondslagen. Bij de bespreking van balans en resultatenrekening komen deze nu ook op volwaardige wijze aan bod. Er is ook aandacht voor veranderingen in de informatieketen zoals in relatie tot data-analyse software.

De zesde druk van het opgavenboek bevat – naast de vertrouwde theorievragen (met de antwoorden) de vraagstukken en de casussen – nu ook meerkeuzevragen. De sleutels van de meerkeuzevragen zijn eveneens opgenomen.

Op de ondersteunende website is een deel van de vraagstukken en casussen uitgewerkt.
Bij het boek in te zetten :

NIEUW! Bedrijfseconomische simulatie.

Via de bedrijfssimulatie The Chocolate firm kunn je ervaren wat er bij het studeren van een bedrijf komt kijken. In teamverband speel je een directielid waarbij keuzes moeten worden gemaakt voor onder andere marketing, financiën en productie. Je ervaart concreet de consequenties van je beslissingen, bijvoorbeeld bij het wijzigen van de kwaliteit van het product. Blijven consumenten dan nog kopen? Welke nieuwe markten zijn mogelijk? Hoe veranderen de kostenniveaus?

The Chocolate firm is bedoeld voor derde- en vierdejaarsstudenten van het economisch hoger onderwijs. De kosten per licentie bedragen € 27,50 per deelnemer en is bruikbaar bij de titels Basisboek Bedrijfseconomie en bij Jaarverslaggeving.

The Chocolate firm is ook Engelstalig beschikbaar.

Tweedehands studieboeken

Voor dit studieboek is er 1 advertentie geplaatst.

Kiran

Meer advertenties25
 • Conditie REDELIJK
 • Geplaatst op 13 Mei 2024

10,-

Exclusief verzendkosten

Bespaar 86% 59,95

Nieuwprijs 69,95

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

 1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
 2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
 3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
 4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
 5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.