Databases : modelleren, bouwen en gebruiken

Auteur G.-J. Hofstede
Databases : modelleren, bouwen en gebruiken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789039517147
  • ISBN 10 9039517142
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek gaat over het modelleren, ontwerpen, bouwen en gebruiken van databases en over de wisselwerking tussen deze drie aspecten. Het boek is geschreven voor eenieder die met databases te maken krijgt als gebruiker, vakinhoudelijk deskundige of ontwerper. Deze laatste groep omvat bijvoorbeeld diegenen die zelf een database ontwerpen om er bedrijfs- of onderzoeksgegevens in op te slaan. Deze tweede, geheel herziene druk is geactualiseerd en uitgebreid. Nieuwe onderwerpen zijn UML, gegevensmodellen voor keteninformatiesystemen en thesauri, en Web-applicaties op databases (met Java en Frontpage). Er is ook een groot aantal opgaven en uitgewerkte voorbeelden toegevoegd. Als voorkennis volstaat een goede algemene ontwikkeling. Men kan het boek zelfstandig bestuderen of gebruiken in WO, HBO of ... andere opleidingen. De stijl is helder, de aanpak pragmatisch. Er zijn veel uitgewerkte voorbeelden - fictieve en op de werkelijkheid gebaseerde - van alternatieve ontwerpen voor eenzelfde probleem. Het boek is niet toegespitst op één bepaald databasepakket. De gangbare pakketten Oracle en Microsoft Access worden als voorbeeld genomen, evenals de wereldstandaardtaal SQL. Elk hoofdstuk is voorzien van opgaven met uitwerkingen, die de belangrijkste leerdoelen dekken. Er is een overzicht van vervolgliteratuur, een verklarende woordenlijst en een uitgebreide index. Ook kan de lezer voor meer informatie terecht op een bij het boek behorende Web-site (via de knop 'products' op www.info.wau.nl). Dr. ir. Gert Jan Hofstede is docent bij de leerstoelgroep Informatietechnologie van Wageningen Universiteit. In die positie komt hij in aanraking met databases in vele vakgebieden, in zowel onderzoek als bedrijfsleven. Hij heeft boeken geschreven over databases, gegevensmodellering en beslissingsondersteuning. Op deze gebieden heeft hij cursussen verzorgd in het reguliere academische onderwijs en daarnaast in AMBI-, M.Sc.- en postacademisch verband.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.