Contrapunten: tussen radicaal christendom, restauratie en pluralisering

Auteur Theo Salemink , Marit Monteiro en Urs Altermatt
Contrapunten: tussen radicaal christendom, restauratie en pluralisering

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789056253301
  • ISBN 10 9056253301
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Paus Joannes XXIII kan op één rij geplaatst worden met John F. Kennedy, Martin Luther King en Vaclav Havel. Het op zijn initiatief gehouden Tweede Vaticaans Concilie was een keerpunt in de positie die katholieken innamen en innemen in de moderne samenleving. Het concilie speelde een duchtig deuntje mee in de gebeurtenissen die tegenwoordig worden samengevat onder het kopje ¿de lange jaren zestig¿ en die de westerse wereld in heel veel opzichten ¿ ook in religieus opzicht ¿ ingrijpend veranderd hebben. ¿Het zou te betreuren zijn als de christenen voor de versterking van hun verloren confessionele identiteit opnieuw tegenstanders nodig zouden hebben. Dit keer niet protestanten, katholieken of joden, ... geen liberalen, socialisten of vrijmetselaars, maar moslims, hindi of boeddhisten. Na het Tweede Vaticaans Concilie, dat een mijlpaal betekende in de geschiedenis van het katholicisme, is een gesprek met de globaal en pluralistisch geworden wereld een vereiste. Het is de opgave van een in de Griekse betekenis alomvattende, en daarom ¿katholieke¿ Kerk, om de verschillende denk- en levenswerelden in een tolerante dialoog samen te brengen.¿ Aldus Urs Altermatt, hoogleraar Moderne geschiedenis aan de universiteit van Freiburg, Zwitserland, in de eerste Jan Roes-lezing. De vijfjaarlijkse Jan Roes-lezing is ingesteld door het Katholiek Documentatie Centrum te Nijmegen en vernoemd naar zijn eerste directeur, Jan Roes (1939-2003). Contrapunten bevat behalve de lezing van Urs Altermatt ook de teksten van de beide andere sprekers: Marit Monteiro, hoogleraar Geschiedenis van het Nederlands katholicisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en Theo Salemink, universitair docent aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit Tilburg.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.