de lokale kiezer

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789057183270
  • ISBN 10 9057183277
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

All politics is local luidt het gezegde. Gemeenteraadsverkiezingen gaan meestal over lokale thema\'s, maar bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 speelden de nationale partijkopstukken een belangrijke rol en leek het erop dat de verkiezingsstrijd in de televisiestudio\'s - en niet langer op het marktplein - werd uitgevochten. In dit boek brengen wetenschappers van alle Belgische universiteiten de eerste wetenschappelijke analyse van de bijzondere gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Via een exit poll in 40 Belgische gemeenten werd een representatief staal van Belgische kiezers ondervraagd. De antwoorden van de kiezers bieden een unieke blik op hun stemmotieven, hun politieke voorkeuren en houdingen en de invloed van kandidaten bij lokale verkiezingen. Maakten de kiezers in 2012 ... in de eerste plaats een lokale keuze of was er eerder sprake van een federale politieke krachtmeting? De resultaten tonen aan dat dit wel degelijk vooral lokale verkiezingen waren, ook al wordt soms het omgekeerde beweerd in de massamedia. Kiezers kozen partijen omwille van kandidaten die ze persoonlijk kennen, op basis van hoe er lokaal bestuurd werd en met een focus op specifiek lokale thema\'s. Dit boek is ook een ode aan de lokale democratie, die in België traditioneel zo belangrijk is. Burgers blijken zich te informeren over de lokale politiek, ze besteden aandacht aan lokale thema\'s en ze durven ook hun nationale partij in de steek laten, als ze vinden dat dit beter is voor hun gemeente. De hoofdstukken in dit boek zijn gebaseerd op de PartiRep exit poll, maar ze zijn bijzonder toegankelijk geschreven. Ze geven een realistisch beeld van de stemvoorkeuren van de lokale kiezer, en dat zowel in Vlaanderen, Wallonië, als in het Brussels Gewest. Ruth Dassonneville is FWO-onderzoeker aan de KU Leuven. Marc Hooghe is gewoon hoogleraar aan de KU Leuven. Sofie Marien is FWO-postdoctoraal onderzoeker aan de KU Leuven. Jean-Benoit Pilet is hoogleraar aan de Université Libre de Bruxelles.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.