ook als eboek (Nederlands en Engels) leverbaar

Auteur B. van Vlijmen Illustrator Michaël Snitker
ook als eboek (Nederlands en Engels) leverbaar

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789064507403
  • ISBN 10 9064507406
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nederland zoekt naar veiligheid, weet niet hoe om te gaan met immigranten en is kopschuw richting Europa. Het zijn elementen van wat men de Nederlandse identiteitscrisis zou kunnen noemen. Vreemd. We hebben het beter dan ooit, we kunnen alles maken wat we willen en we worden uitgedaagd door grote ecologische vraagstukken. Een tijd dus van optimisme, durf en groot elan zou je denken. Waarom zijn we dan zo naar binnen gekeerd, somber en bang?Uit de analyse in dit boek blijkt dat Nederland gevangen zit in een angst- en controlecultuur die het gevolg is van een wereldbeschouwelijke impasse. Het wereldbeeld schiet bijvoorbeeld tekort bij het duiden van de technowetenschappelijke ontwikkeling. Het actuele humanisme, dat in religie of in de mens zelf een fundament zoekt, ziet wetenschap en techniek ... slechts dienend aan een onveranderlijke mens. Deze eenzijdige visie is niet langer houdbaar: we worden in belangrijke mate gevormd door techniek. Bovendien lijkt deze visie een creatieve reactie op de grote uitdagingen van deze tijd, van armoede tot integratie tot klimaatverandering in de weg te staan. De angst- en controlecultuur is dus een zeer onwenselijke situatie. We zijn toe aan een herstart (reboot) van het denken over onszelf en onze relatie tot techniek en wereld. De filosoof Erasmus reikt hierbij de helpende hand.Dit boek is het vervolg op het project REBOOT dat van oktober 2008 tot oktober 2009 plaatsvond op het Grotekerkplein in Rotterdam bij het standbeeld van Erasmus. Het bevat bijdragen van Taco Noorman, Roel Pieterman, Chris Aalberts, Liesbeth Levy, Carel Peeters, Leo Molenaar, Atze Bosma, Corien Prins, Carla Hoekendijk, Pieter Lemmens en van initiatiefnemer, uitvoerend kunstenaar en organisator Bas van Vlijmen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.